Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 8. fordulójának rangadóján a Vasas 2-1-re kikapott a Mezőkövesd csapatától az Illovszky Rudolf Stadionban, ezzel az angyalföldi együttes a második bajnoki meccsét is elveszítette Pintér Attila vezetésével.

Pintér Attilát szeptember 5-én nevezték ki a Vasas élére, a korábbi szövetségi kapitány Gera Zoltán váltotta az angyalföldi csapat kispadján. A Fradival és a Győrrel is bajnoki címet nyerő 58 éves szakember eddig két meccsen irányította a Vasast. A Magyar Kupában egy 1-1-es döntetlen jött össze a Nyíregyháza ellen, majd tizenegyespárbajt követően kiesett a Vasas, az NB II-ben aztán jött a Soroksár elleni idegenbeli mérkőzés, amit 3-2-re veszített el Pintér Attila csapata. 

Pintér Attila szeptember elején lett a Vasas edzője
Fotó: Koncz Márton - Origo

„Az első mérkőzésemet bajnokin nem nagyon szoktam megnyerni, utána pedig nyeregetjük a meccseket” – mondta az elveszített találkozó után Pintér, aki a korábbi csapata, a Mezőkövesd ellen készült első győzelmére a Vasas kispadján. 

A Mezőkövesd is új edzővel érkezett a mérkőzésre. Csertői Aurélt aznap rúgták ki a Budapest Honvédtól, amikor a klub átesett a tulajdonosváltáson. Az 59 éves szakember azonban egy hónap múlva új munkát kapott, és leülhetett a borsodi csapat kispadjára. Csertőivel eddig két meccse volt a Mezőkövesdnek, a Magyar Kupában összejött egy 3-1-es győzelem a Csákvár ellen, az előző NB II-es fordulóban pedig a Kisvárdát sikerült legyőzni 4-1-re. 

A Mezőkövesd láthatóan lendületben maradt, ugyanis Csertői Aurél csapata jobban kezdte a meccset, és már a nyolcadik perc elején megszerezte a vezetést. Egy 30 méteres keresztlabdát Girsik Attila számított el, így Horváth Kevin egy remek labdaátvétel után ziccerben mehetett, és a jobb alsóba gurított a kimozduló Jova Levente mellett (0-1).

A folytatásban a Vasas többet birtokolta a labdát, de igazán komoly helyzete nem volt az angyalföldi csapatnak, így a 20. percben a hazai tábor rákezdett az "ébresztő, ébresztő" rigmusra. 

A Vasas első nagy helyzetére a 35. percig kellett várni. Ekkor Girsik ment el a jobb szélen, középre nyeste a labdát, a lendületből érkező Szánthó Regő 11 méterről lőtt, de a bal alsóba tartó lövése elakadt egy mezőkövesdi védőben. 

A lefújás előtt aztán újabb csapás érte a Vasas-szurkolókat, ugyanis a Mezőkövesd a semmiből növelte az előnyét. Egy bal oldali szabadrúgásra Jova Levente bizonytalanul jött ki, ráöklözte a labdát Szánthó Regő fejére, amely Zachán Péter elé pattant, a Mezőkövesd játékosa pedig 10 méterről az üres kapuba lőtt (0-2). 

A második gól után az angyalföldi szurkolóknak elfogyott a türelme, és az ébresztő rigmus után átváltottak a "k.rva gyenge, k.rva gyenge" skandálására. 

Pintér Attila meglepő cserére szánta el magát a félidőben. A kapus Kiss Ágostont küldte pályára a második gólnál hibázó Jova Levenete helyére. Hogy a kapuscsere vagy az öltöző fejmosás hatott-e a játékosokra, azt nem tudni, mindenesetre a Vasas nagyon jól kezdte a második félidőt. 

A 48. percben Urblík József egy gyönyörű csellel lefordult az emberéről, majd 18 méterről óriási gólt lőtt a jobb alsó sarokba (1-2).

A folytatásban a Vasas nyomás alá helyezte a Mezőkövesdet, a borsodi csapat pedig taktikusan próbálta húzni az időt, ebben viszont nem volt partner Káprály Mihály játékvezető, aki az 56. percben kiosztott egy sárgát a Kövesd kapusának, Juhász Istvánnak. 

Ezt követően a Vasas fokozta a tempót, folyamatosan alakította ki a helyzeteket és megszállta a Mezőkövesd térfelét, de nem tudott újabb gólt szerezni. A 80. percben aztán Pintér Attila pályára küldte fiát, a 18 éves Filipet, aki a Budafok elleni meccsen már lőtt egy győztes gólt a 3. fordulóban. 

A 85. percben egyenlíthetett volna a Vasas. 

Az angyalföldi csapat legjobbja, Urblík tálalt remek labdát Tóth Milán elé, aki kilenc méterről nagy erővel lett a rövid irányába, de Juhász István bravúrral védeni tudott. 

Két perccel később Pintér Filipnek is megvolt az esélye a gólszerzése. A 18 éves támadó remek labdát kapott Tóth Milántól, egy védővel a nyakában kapura fordult és nyolc méterről megcélozta a hosszú alsót, de a kilenc méteres lövése pár centivel elkerülte a kapufát. 

A 93. percben egy pillanatra megörültek a Vasas-szurkolók.

 Urblík tört be a tizenhatoson belülre, majd Kállai Kevin szorításában a földre került, Káprály Mihály játékvezető pedig azonnal a sípjába fújt. A bíró azonban nem büntetőt ítélt, hanem a Vasas játékosának adott sárga lapot színészkedésért, így az angyalföldi csapat a második bajnoki mérkőzését is elveszítette Pintér Attila irányításával. 

A Mezőkövesd több mint 10 év után tudta legyőzni a Vasast tétmérkőzésen, és sorozatban a harmadik győzelmét aratta Csertői Aurél vezetésével. 

Merkantil Bank Liga, 8. forduló: 
Vasas FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-2)
gólszerzők: Urblik (48.), illetve Horváth K. (8.), Zachán (44.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!