A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Japánban tovább erősödtek a bírálatok, amiért a tokiói nyári olimpia és paralimpia szervezői - az eddigi tízezer orvoson és nővéren felül - további félezer ápolót igényeltek az egészségügytől az ötkarikás játékok idejére.

A japán kormány továbbra is eltökélt az olimpiarendezésben és januárban tízezer orvost, illetve ápolót toborzott a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói játékokra. A szervezőket viszont sok kritika érte a múlt héten, amiért a járvány közepette még több ápolót vezényelnének az olimpiára.

Az Associated Press sinformációi szerint a japán Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének főtitkára, Susumu Morita továbbra is azon a véleményen van, hogy az olimpia megrendezése helyett a pandémiára kellene összpontosítani a szigetországban.

"Határozottan el kell vetni azt a javaslatot, hogy olimpiai önkéntesként biztosítsunk további ápolókat a súlyos pandémia elleni harc idején" - hangsúlyozta Morita, hozzáfűzve, hogy az újabb ötszáz nővér kiesése nagyon negatívan hatna a betegellátásra.

- mondta Morita.

A legfrissebb jelentések szerint Japánban 5900 új esetet regisztráltak, ebből 879-et Tokióban.

A feléledő járvánnyal küzdő Japánban ismét több hónapos rekordot döntött a súlyos koronavírusos fertőzöttek száma vasárnapi adatok szerint. A japán egészségügyi minisztérium beszámolója szerint a súlyos koronavírusos betegek száma elérte az 1050-et, ez meghaladta a januári rekordot.

A szigetország lakosságának túlnyomó része változatlanul ellenzi az olimpiát, a legutóbbi közvélemény-kutatások alapján a megkérdezettek 70-80 százaléka szerint törölni, vagy újból halasztani kellene a játékokat. Az már korábban kiderült, hogy külföldi nézőket nem engednek majd be az eseményre.

A legújabb tervek szerint naponta tesztelik majd a sportolókat az eseményen a korábban tervezett négy nap helyett.

A 2020-ról az idei évre halasztott tokiói olimpia a tervek szerint július 23-tól augusztus 8-ig tart, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!