Lemaradt a nyári olimpiáról a norvégok sífutó olimpiai bajnoka

Horizontal
Norway's Therese Johaug celebrates winning the women's 30 km mass start race at the FIS Nordic Ski World Championships in Oberstdorf, southern Germany, on March 6, 2021. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
A női sífutásban olimpiai és 14-szeres világbajnok Therese Johaugnak alig nyolc másodperc hiányzott ahhoz, hogy atlétaként kvalifikációt szerezzen a tokiói nyári olimpiára.

A norvég szombaton 10 ezer méteres síkfutásban kísérelte meg teljesíteni az ötkarikás kvótához előírt 31:25.00 perces szintidőt, de ettől elmaradva, 31:32.88 perc alatt ért célba az oslói viadalon, másodikként a versenyszám kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese, Karoline Grovdal mögött.

A 32 éves Johaug utóbb azt mondta, ha megfutotta volna a szükséges időt, akkor sem indulna Tokióban, mert számára továbbra is a sífutás az elsődleges, és az idei nyári helyett, a jövő évi pekingi téli olimpiára készül.

Johaug sífutásban egyéni ezüst- és bronzérmet szerzett a 2014-es szocsi téli olimpián, és a váltó tagjaként nyert a 2010-es vancouveri havas-jeges játékokon. Emellett 14 világbajnoki elsősége van, tízet egyéniben, négyet váltóban érdemelt ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!