Valter Attilában maradt egy kis tüske az elbukott dobogó miatt

cycling Horizontal
The pack rides during the 17th one-day classic 'Strade Bianche' (White Roads) cycling race, 184 km between Siena and Siena, Tuscany, on March 4, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Valter Attila szombaton ötödik lett a Strade Bianche országúti kerékpáros versenyen. A magyar bringás talán a dobogóra is odaérhetett volna, és, hogy ez nem sikerült, az érthetően bántja.

A toszkán ékszerdoboz, Siean körül megrendezett (a befutó a városka főterén, a Piazza del Campón van) 184 kilométeres verseny különlegességét a nagyjából 60 kilométer murvás szakasz adja. Emiatt komoly előnyt élveznek azok a versenyzők, akik mountainbike-os vagy ciklokrosszos múlttal rendelkeznek. Nem véletlen, hogy első tavalyi Strade Bianche versenyén a montiról átnyergelő Valter Attila negyedik lett, idén pedig már a szakértők is az esélyesek között emlegették.

Valter remekül ment, az 51 kilométerrel a cél előtt meglépő Tom Pidcock (a brit ciklokrosszos végül nyert is) üldözőcsoportját húzva többször is támadást indított, és úgy tűnt, hogy megvan az ereje, hogy akár a britet is utolérje. Ebben segíthetett volna akár csapattársa, Tiesj Benoot is, csakhogy a belga az együttműködés helyett inkább a saját pecsenyéjét sütögette, és egy idő után látszott, hogy fontosabb neki, hogy az utolsó emelkedőn a többieket megelőzve második legyen, mint az, hogy megpróbálja - Valterrel és a többiekkel - utolérni Pidcockot.

Ezt Valter Attila is így láthatta, és a szokásos udvarias, diplomatikus stílusában ugyan, de ki is mondta ezt.

biztos vagyok benne, hogy a jövőben egyre erősebbek leszünk. Közel jártunk Pidcockhoz, de ma ő volt a legerősebb. Csapaton belül mindig a tökéletesre törekszünk, de ma nem tudtunk mindent hibátlanul megvalósítani. De hiba lenne, ha túl szigorúak lennénk magunkhoz, elvégre ketten is az első ötben végeztünk" - váltott a végén barátira Valter, aki ötödik, míg belga csapattársa harmadik lett.

Mindent egy helyen az Eb-ről