A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egy éven belül másodszor is összecsap a nehézsúly vitathatatlan bajnoka, az ukrán Olekszandr Uszik és a brit Tyson Fury.

Hivatalosan kitűzték a nemrégiben rendezett címegyesítő meccs visszavágóját, azaz idén másodszor is összecsap Olekszandr Uszik és Tyson Fury, a nehézsúly két királya. A felek újra Szaúd-Arábiában találkoznak, méghozzá december 21-én. Uszik május 18-án megosztott pontozással verte meg a brit Tyosn Fury, így jelenleg minden nehézsúlyú világbajnoki öv az urán bokszolónál van. A visszavágót szinte azonnal elkezdték szervezni a felek és hamar meg is állapodtak.

Oleksandr Usyk v Tyson Fury - Heavyweight Boxing
Tyson Fury és Olekszandr Uszik egy éven belül másodszor is összecsapnak
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

„A világ újabb történelmi összecsapást láthat majd” – írták a szervezők, akik újra a szaúdi rendezés mellett döntöttek.

Uszik az első vitathatatlan bajnoka a nehézsúlynak Lennox Lewis 1999-es sikere óta. Fury a WBC övét tette kockára, ezt szerezte meg az ukrán a WBA, a WBO és az IBF öve mellé Rijádban. A 37 éves ukrán bokszoló még mindig veretlen profi pályafutása során, eddig 22 meccse volt. A szervezők egyelőre nem jelöltek ki pontos helyszínt, de annyit tudni lehet, hogy a visszavágó is Rijádban esz.

A 35 éves Furynek így hamar lesz lehetősége visszavágni az ukránnak, akitől eddigi egyetlen profi vereségét szenvedte el az elmúlt 16 évben. Úgy tűnik, nem lesz tét az összes világbajnoki öv, hiszen az IBF minden bizonnyal megfosztja az ukrán sportolót a bajnoki övétől, mert náluk nem Fury lenne a világbajnok kötelező kihívója.

Usyk és Fury kétmeccses szerződést kötött, így nem meglepő a visszavágó, és az időpont választása sem meglepő, hiszen tavaly is ilyenkor szervezték volna eredetileg a gálát. A szakértők az első meccs előtt szoros, taktikai összecsapást vártak, de ehelyett igen kemény meccset vívott a két sportember.

Uszik a szakértők szerint a korszak legokosabb ökölvívója, így könnyen lehet, hogy a Fury elleni 12 menet is neki segít majd, így decemberben könnyebben nyerhet a brit ellen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!