A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Elsőként Carlos Alcaraz, másodikként pedig Alexander Zverev jutott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes küzdelmeinek fináléjába.

A spanyol játékos a fordulatos pénteki első elődöntőben öt játszmában, 4 óra 9 perc alatt győzte le Jannik Sinnert, aki hétfőtől első olaszként vezeti majd a világranglistát. A 21 éves és 33 napos Carlos Alcaraz a legfiatalabb férfi teniszező, aki mindhárom borításon bejutott egy Grand Slam-torna döntőjébe: 2022-ben keménypályán a US Openen, tavaly pedig füvön Wimbledonban is nyerni tudott végül.

Roland Garros, tenisz, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner
Jannik Sinner (balra) legyőzésével Carlos Alcaraz bejutott a Roland Garros döntőjébe, és a legfiatalabb teniszezővé vált, aki mindhárom borításon Grand Slam-fináléba került
Fotó: Bertrand GUAY / AFP

Az esti elődöntőben kiderült, hogy Alexander Zverev játssza majd a vasárnapi döntőt Carlos Alcarazzal férfi egyesben, a francia nyílt teniszbajnokságon. A negyedik helyen kiemelt, Tokióban olimpiai bajnok német játékos az első szettet ugyan elvesztette a hetedikként rangsorolt norvég Casper Ruudel szemben, de aztán magára talált és a következő három játszmában már ő teniszezett eredményesebben, végül bő két és fél óra alatt győzött.

Eredmények, Roland Garros, elődöntő, férfiak:

Carlos Alcaraz (spanyol, 3.)-Jannik Sinner (olasz, 2.) 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3
Alexander Zverev (német, 4.)-Casper Ruud (norvég, 7.) 2:6, 6:2, 6:4, 6:2

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!