A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia női 67 kilós ökölvívó mezőnyében férfi kromoszómái ellenére is kötelek közé lépő, sőt aranyérmet nyerő férfi bokszoló, Iman Helif alaposan learatja győzelme babérjait. Miután megünnepelték a fővárosban, Algírban, hazatért szülővárosába, ahol egészen döbbenetes jelenetek játszódtak le.

Újabb és újabb fejezetekkel gazdagodik a párizsi olimpia legnagyobb botrányát kiváltó Iman Helif ügye. A francia fővárosban a női 67 kilósok mezőnyében aranyérmet nyerő, férfi kromoszómákkal bíró bokszolóról, ugyanis egy héttel az olimpia záró ünnepsége után is egyre csak érkeznek a hírek.

Most például az, hogy miután alaposan megünnepelték hazája fővárosában, Algírban, a hétvégén haza utazott szülővárosába, a mintegy 200 ezer lakosú Tiaretbe, ahol nyitott tetejű autóbuszról, rendőri kísérettel köszöntette az őt ünneplőket,

 

 írja a Mandiner a Magyar Nemzetre hivatkozva. Az ünneplés során - észak-afrikában annyira nem szokatlanul - turbános, fegyveres férfiak sokasága hadonászott az utcákon és a busz körül.

Miután a muszlim világ nagy részéhez hasonlóan 

Algéria sem a női jogok élharcosaként ismert, igencsak meglepő, hogy Helifnek ilyen meleg, szinte csak férfiaknak kijáró fogadtatásban volt része.

 Bár ez valahol érthető is, ha hozzátesszük, hogy a hatalmas és népes (közel 2,4 millió négyzetkilométeren több mint 45 millióan élnek) ország mindössze két arany- és egy bronzérmet szerzett Párizsban (Helif mellett a tornász, Kajlia Namour tudott nyerni, míg férfi 800 méteres síkfutásban Dzsamel Szedzsati lett harmadik), és az ország 1960-as függetlenné válása óta is mindössze hét olimpiai győzelemnél járnak.

Helif az ünneplés után nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy áll az általa "internetes zaklatás" ügyében tett feljelentése, amelyben Elon Muskot és a Harry Potter-könyvek íróját, J.K. Rowlingot is bíróság elé ráncigálná.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!