Vágólapra másolva!
Felmentették a férfiak világranglistáját vezető olasz teniszezőt, Jannik Sinnert a doppingvádak alól, ez pedig óriási felháborodást váltott ki a teniszvilágban.

A 23 éves olasz játékosnak márciusban az Indian Wellsben rendezett tornán kétszer is pozitív lett a doppingtesztje, ám a vizsgálatok során megállapították, hogy a szer nem a saját hibájából került a szervezetébe. Az indoklásból kiderült, hogy Sinner egyik stábtagja saját magán alkalmazott egy vény nélkül kapható spray-t egy seb kezelésére, mialatt napi rendszerességgel masszírozta a világranglista éllovasát. A történtek után rengetegen felháborodtak a teniszvilágban, többen is úgy gondolják, nevetséges döntés született, ugyanis Sinnert legalább két évre el kellene tiltani.

Jannik Sinner
Jannik Sinnert felmentették a doppingvádak alól
Fotó: AFP (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)

Nevetséges - akár véletlen volt, akár szándékos. Kétszer is tiltott szert (szteroidot) találtak a szervezetedben: két évre el kéne tiltani téged, hiszen ezzel növelted a teljesítményedet. A masszázskrémben volt. Ja, persze 

- írta a közösségi médiában az ausztrál teniszező, a forró vérmérsékletéről is híres Nick Kyrgios.

"El sem tudom képzelni, mit érezhetnek azok a játékosok, akiket valamilyen szennyezett anyag miatt tiltottak el. Nem mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak" - idézte a Nemzeti Sport Denis Shapovalov szavait.

Talán nem kéne hülyének nézned minket, nemde?

- mérgelődött a francia Lucas Pouille. "A tenisz hivatalosan is kész vicc!" - kommentelte az eset kapcsán a portugál Gastao Elias.

Ami Sinnert illeti, a hétfőn Cincinnatiben tornagyőztes játékos hangsúlyozta, hogy a független bíróság áprilisban felmentette, miután teljes körűen együttműködött az ITIA vizsgálatában. "Most magam mögött hagyom ezt a kihívásokkal teli és nagyon szerencsétlen időszakot" - nyilatkozta a világelső.

A döntés ellen a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fellebbezéssel élhet.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!