A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Élő közvetítés
Cikkünk folyamatosan frissül
A párizsi olimpia pénteki napján már reggel elkezdődnek a magyarokat érintő küzdelmek. A férfi kézilabda-válogatott fontos meccset játszik a világbajnok Dánia ellen 9.00-tól, és ugyanekkor kezdenek a női sportpisztoly 25 méteres alapversenyében a hazai versenyzők. Az atlétika pályán a világbajnoki bronzérmes Halász Bence lép majd a kalapácsvető körbe, az olimpiai aranyérmes Kós Hubert és az ezüstérmes Milák Kristóf egy futamban úsznak a 100 méter pillangó selejtezőjében. A férfi párbajtőrcsapat 13.30-tól lép pástra Kazahsztán ellen, a tét az elődöntőbe kerülés.

A fentieken kívül is lesznek még magyar érdekeltségű események, mind az atlétikai stadionban, mind a medencében, ahol az úszókon kívül a női vízilabda csapat majd Kína ellen játszik este. Ha már a víz vonalán haladunk, tovább folytatódnak a küzdelmek a vitorlázók 3. és 4. futamaival a Marseille Marina csodás helyszínén, Érdi Máriával és Vadnai Jonatánnal. 

 

10:12
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Négy góllal vezet Dánia 45 perc után

22-18 Dániának a mérkőzés 46. percének elején, azaz a világbajnok csapat a félidei kétgólos előnyéhez még kettőt tudott hozzátenni.

09:54
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Fábián Sára Ráhel csoportjában a második helyen végzett

A női sportpisztoly 25 méteres alapversenyének első 20 fős csoportjában a magyar versenyző az előkelő második helyen végzett, így jó helyről várja a második 20-as csapatot, amelyben majd Major Veronika is lőállásba kerül. A 40 sportolóból az első nyolc helyezett jut majd a döntőbe.

09:42
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Kettővel vezet Dánia a félidőben Magyarország ellen

A férfi kézilabda-válogatott reggel 9.00-kor kezdett Dánia ellen a negyedik csoportmeccsén. A mieink kicsit döcögősen indították a mérkőzést, sok volt az eladott labda és a technikai hiba, azonban sikerült túllendülni ezen a perióduson és már kettővel is vezetett a magyar csapat a világbajnok ellen. A félidő végére emberhátrányba kerültek a mieink, Dánia pedig élt a lehetőséggel és végül 16-14-es északi vezetéssel mehettek el a csapatok a pihenőre.

09:21
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

15 perc után csak eggyel vezet Dánia

Kicsit nehezen kezdtek a magyarok a dánok ellen, sok technikai hibát vétve, azonban Mikler védéseinek is köszönhetően a 15. perc végére 8-7-re zárkózott fel a válogatott.

09:19
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Major Veronikáért és Fábián Sára Ráhelért is szoríthatunk a sportpisztoly versenyen

A Chateauroux-i Lőtéren a női sportpisztoly 25 méteres alapversenye kezdődött el reggel 9.00-kor, amelyen a tavalyi világbajnokságon légpisztolyban negyedik Fábián Sára Ráhel, valamint a vasárnap légpisztolyban olimpiai nyolcadik Major Veronika is érdekeltek lesznek.

09:09
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Itt követhetik élőben a magyar-dán kézimeccset

Hat perc játékot követően 3-2 Dániának, a mérkőzést ITT követhetik élőben. 

08:46
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Betegség miatt cserék a dánok elleni meccs előtt a kézicsapatban

Palasics Kristóf, Szita Zoltán, valamint a norvégok ellen az utolsó támadásunknál hibázó, ám az egész tornán remekül kézilabdázó Imre Bence is kikerült a keretből betegség miatt. Helyükre Mikler Roland, Hanusz Egon és Rosta Miklós került.

08:41
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Szombatra halasztották a hullámlovaglók éremfutamát

Péntek helyett szombaton rendezik meg a hullámlovaglók versenyeinek záróküzdelmeit a párizsi olimpián  - adta hírül az MTI.
 

A Tahitin található Teahupo'o pályáján magyar idő szerint pénteken hajnalban, illetve reggel kellett volna megrendezni a férfi és női elődöntőt, bronzcsatát és döntőt. A szervezők azonban az időjárás miatt úgy döntöttek, hogy közép-európai idő szerint szombaton este 7-kor kezdődnek az elődöntők, a férfi finálé 22 órakor, a női pedig 23.12-kor lesz.

07:36
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Kós Hubert és Milák Kristóf egy futamban úszik

A magyar küldöttség első olimpiai aranyérmét szerző Kós Hubert nem sokat pihenhetett a 200 méter hát után, péntek délelőtt a 100 méter pillangó selejtezőjének harmadik futamában láthatjuk újra, méghozzá a szám tokiói ezüstérmesével, Milák Kristóffal együtt. A két magyar klasszis után úszik majd az ötödik futamban a szám olimpiai címvédője, az amerikai Caeleb Dressel is. 

07:33
2024. augusztus 2.
Vágólapra másolva!

Rendkívül nehéz dolga lesz a férfi kéziseknek

9.00-tól a világbajnok dánok ellen lépnek pályára a férfi kézilabdázók. Nem lesz könnyű dolga a csapatnak, az északiak már biztos továbbjutók, eddig három meccsen három győzelmet arattak, míg a mieinknek egy győzelem mellett két vereség a mérlegük, igaz, ezzel még pont továbbjutó helyen állnak a csoportban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!