A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Hámori Luca, aki ötödik helyen zárt a női ökölvívók között a párizsi olimpián, egyike azoknak hősöknek, akik példaképei lehetnek a fiataloknak.

A kőszegiek sportolója - aki ír, majd ausztrál rivális legyőzésével jutott az éremszerzés kapujába - a boksztorna eddigi legnagyobb érdeklődést kiváltó mérkőzésén egyhangú pontozással kikapott a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól.

Iman Helif, Hámori Luca
Az algériai Imane Helif egyhangú pontozással legyőzte Hámori Lucát a párizsi olimpia negyeddöntőjében 
Fotó:  Csudai Sándor - Origo

A MOB elnöke a 66 kilogrammos negyeddöntő után az M4 Sport helyszíni stábjának mondta el álláspontját a női boksztornán kialakult helyzetről, valamint azt is elárulta, pénteken milyen állapotban volt a magyar sportoló - írja az MTI.  

Lelkileg természetesen nem volt jó állapotban, de edzőjére, családjára, a magyar olimpiai családra tudott támaszkodni és azt gondolom, hogy fantasztikus összeszedte magát. Rettentően büszkék vagyunk rá!

Az első magyar női ökölvívóként eljutott idáig, a sportteljesítményt kell nézni, valamint azt, hogy ilyen karakán módon kiállt és nagyon jó mérkőzést vívott. Ez volt a maximum, amit ki tudott hozni ebből. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a magyar olimpiai csapat ilyen tagokkal büszkélkedhet!" - mondta Gyulay Zsolt, aki azt is kiemelte, hogy az elmúlt napokban a közvélemény mindennel foglalkozott, leszámítva a sportolók lelki világát, és a tanulságok levonása majd az olimpia utánra marad, ez pedig a sportdiplomácia munkája lesz.

Hámori Luca
Mészáros Luca és az edzője, Varsányi Áron
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Hámori Luca olyan hős, aki példakép lehet

A terembe belépve a magyarok azzal szembesültek, hogy a lelátókon ülő szurkolók nem feltétlen Hámori Lucáért szorítottak. Gyulay Zsolt szerint Milák Kristóf is hasonló helyzetben volt a 200 méteres pillangóúszás döntőjében, ezzel utalva arra, hogy a nézők elsősorban a hazai színeket képviselő Léon Marchandot buzdították.

"A sportolóknak meg kell szokni és meg is szokták azt, hogy esetleg ellenséges vagy nem baráti közegben vannak. Ők százszázalékosan kikapcsolták ezeket a dolgokat. Itt kezdődik egy igazán nagy sportoló, amikor ezt meg tudja csinálni és csak a feladatára tud koncentrálni" - mondta, és a magyarok szereplésével kapcsolatban hozzátette: "a közvéleménynek is tudomásul kell vennie, hogy az olimpiára való kijutás óriási eredmény. 

Most itt a bokszcsarnokban láttuk, hogy mivel kell szembenéznie egy sportolónak, nemcsak fizikálisan, hanem lelkileg is. Szerintem ezek a fiatalok hősök és méltán lehetnek példaképei az otthoniaknak és a fiataloknak!"

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!