A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A döntőbe jutás küszöbén sérült meg a párizsi olimpián a spanyol női tollaslabdázó, Carolina Marín, aki Rio de Janeiróban aranyérmes lett egyéniben. A 31 éves klasszis keservesen zokogott, miután egy rossz mozdulat következtében a földre került.

A 31 éves, háromszoros világbajnok spanyol sztár, aki évek óta egyedüli nem ázsiaiként tartozik a sportág közvetlen élmezőnyébe női egyesben, az első szettet magabiztosan, 21-14-re megnyerte a kínai He Ping-csiao ellen. A második játszmát is uralta Marín, ám az egyik labdamenet közben rosszul mozdult, majd a fájdalomtól zokogva a padlóra feküdt. 

Ezt követően megpróbálta ugyan a jobb térdére és combjára húzott szorítóval folytatni a meccset, ám ezt csupán egylábon ugrálva tudta megtenni, így két pont elvesztése után ismét földre rogyott és sírva adta fel a mérkőzést - 

írja az MTI.

Olympics: Badminton, Day 9
Carolina Marín drámai sérülést szenvedett az elődöntőben
Fotó: AFP

Marín három évvel ezelőtt címvédőként és az egyik nagy esélyesként készült a tokiói olimpiára, ám kevesebb mint két hónappal az ötkarikás játékok előtt edzésen a bal térdében elszakadt a keresztszalag, így a korábbi világranglista-vezető nem tudott harcba szállni a japán fővárosban az aranyért.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!