Élő:
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi, mondhatni bizarr baleset történt szombaton a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszán. Nagyjából 10-15 kilométerrel a cél előtt két versenyző is bukott, csak később, az orvosi jelentésből derült ki, hogy Giulio Cicconet és Txomin Juaristit egy őz ütötte el. A Vuelta magyar versenyzője, Valter Attila is közel volt az esethez, de szerencsére ő megúszta.

Az Úbeda és Cazorla közötti dombos, 159 kilométeres etap várt a mezőnyre, a táv kétharmadánál egy második kategóriás heggyel, majd a végén egy rövid, de nagyon meredek harmadik kategóriás emelkedővel.

Vuelta, bukás
Őz ütött el két versenyzőt a Vueltán
Fotó: ES Bringa/Facebook

Őz ütötte el a versenyzőket, Valter Attila megúszta

A hegy megkezdésekor alig egy percre volt már csak a szökevényektől az esélyesek csoportja, amelyet az emelkedőre fordulva 

nagy bukás szakított szét. A Visma-Lease a Bike 26 esztendős magyar bajnoka, Valter előtt történt az esés. Később az orvosi jelentésből kiderült, egy őz okozta a balesetet. 

Valter Attila az Eurosportnak azt nyilatkozta, hogy kis híján őt is eltalálta az őz, de szerencsére elfutott mögötte

„Konkrétan egy méretes őz rongyolt át a mezőnyön, nagyon közel voltam hozzá én is, de végül mögöttem futott el, eltalálva több versenyzőt. Alig hittem a szememnek.”

Pello Olaberria, Euskaltel-Euskadi sportigazgatója az X-en írt arról, hogy az esés után néhány perccel egy másik őz ugrott át a mezőnnyel haladó orvosi kocsi felett, majd egy harmadik őz pont az autójuk tetején szállított kerékpárokat találta el és okozott komoly anyagi károkat. Hozzátette, azt hitte, csak viccről van szó, nem hitt a szemének.

Vasárnap a Motril és Granada közötti 178,5 kilométeres teljesítése vár a bringásokra három, egyaránt első kategóriás heggyel és a végén lejtmenetes befutóval. A Vuelta szeptember 8-án Madridban zárul.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!