Vágólapra másolva!
A Magyar Úszó Szövetség arról számolt be, hogy Fábián Bettina és Betlehem Dávid a spanyolországi Mallorca szigetén piheni ki a párizsi olimpia és a Szajna okozta betegség fáradalmait.

Fábián Bettina a nyíltvízi úszók 10 kilométeres távján ötödikként végzett a párizsi olimpiai játékokon, ám a Szajna koszos víze miatt a magyar úszónő később megbetegedett, és kórházba került. Hasonlóan járt egy évvel idősebb párja, Betlehem Dávid is, aki (miután a medencében, 1500 méteres gyorsúszásban negyedik lett) a nyílt vízen bronzérmet szerzett, ám ő is rosszul lett, immáron Magyarországon. A 20 éves Betlehem annyira beteg volt, hogy az autópályán kellett mentőautót hívnia magához.

Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid, olimpia, Szajna, úszás
Az aranyérmes Rasovszky Kristóf és a bronzérmes Betlehem Dávid a férfi 10 kilométeres, Szajna vízében rendezett nyíltvízi úszás olimpiai versenye után
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hétfőn, az olimpiát értékelő sajtótájékoztató keretein belül online bejelentkezett az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, akik már akkor jelezték: nyaralnak, és jól vannak. Kedden aztán a Magyar Úszó Szövetség is beszámolt Fábián és Betlehem hollétéről.

„A Szajna hősei Mallorcán pihennek. Fábián Betti és Betlehem Dávid végre nyaralhat picit – kiheverték a nyíltvízi úszóviadal utóhatásait, így olimpiai bronzérmesünk és szerelme, a női viadal 5. helyezettje Mallorca szigetén tölt el néhány (minden szempontból) felhőtlen napot. És nem, nem úszták körbe a szigetet" – írta a Magyar Úszó Szövetség a közösségi oldalán.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!