Vágólapra másolva!
A párizsi olimpián ötödik helyezett magyar ökölvívó, Kovács Richárd még nem kapta meg a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) által ígért ötkarikás prémiumot.

A nyíregyházi ökölvívó, Kovács Richárd a párizsi olimpia 63,5 kilogrammos súlycsoportjában lett ötödik, a magyar államtól pedig meg is kapta az őt megillető 15,7 millió forintos olimpiai jutalmat. A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) azonban még nem váltotta be az ígéretét, ugyanis nem fizette ki azt a prémiumot, ami az ötkarikás érmeseknek és pontszerzőknek jár.

Nem a pénzért tettem Párizsban, amit tettem. A megélhetési költségek nem alacsonyak, ráadásul jelenleg sérült vagyok, mindkét vállam fáj" - 

nyilatkozta a Borsnak a 26 éves ökölvívó, aki a párizsi játékok előtt szüneteltette tanári munkáját is.

Kovács Richárd
Kovács Richárd még nem kapta meg külföldről az ígért prémiumot
Fotó: AFP (Photo by MOHD RASFAN / AFP)

Az IBA évek óta komoly összegekkel támogatja az amatőr versenyeken jól szereplő bokszolókat, ezért Kovács nagyon csalódott, amiért még mindig nem kapta meg az őt megillető prémiumot.

A párizsi ötödik helyezésemért ígért prémiumból, a 10 ezer dollárból (3,6 millió forint) eddig nem láttam semmit. 

Ami némileg meglepő, hiszen az IBA-vezetés szavahihető. De elakadt valahol az idei belgrádi Európa-bajnoki bronzérmemért a tőlük nekem járó 5000 dollárom (1,8 millió forint) is" - tette hozzá Kovács, akinek így több mint 5 millió forinttal tartozik a nemzetközi szövetség.

A párizsi olimpia legnagyobb bokszbotrányát az algériai Imane Helif szereplése okozta, a korábban nemi teszten megbukott férfi a nők között indulva - Hámori Lucát is legyőzve - aranyérmes lett a francia fővárosban.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!