Vágólapra másolva!
Lékó Péter öt év kihagyás után játszik ismét a sakkolimpián. A korábbi világbajnoki döntős, kétszeres olimpiai ezüstérmes kiválóság edzőként is segítette a magyar csapatot, a Magyar Nemzetnek adott interjújában pedig elmondta, szerinte szenzációs eredmény lenne, ha Magyarország az első hat között végezne.

"2020 júliusában volt a Chess Legends verseny, de az online viadal volt, ezért azt ne számítsuk. Legutóbb ugyancsak Ricsivel (Rapport Richárd) egy csapatban játszottam, amikor 2019 novemberében a Padova színeiben megnyertük az Európa-kupát" - mondta Lékó Péter arra a kérdésre a Magyar Nemzetnek, hogy pontosan mikor játszott legutóbb versenypartit.

Lékó Péter, sakk
Lékó Péter öt év kihagyás után játszik újra versenypartit és szerepel a budapesti sakkolimpián
Fotó: Polyák Attila

"Áprilisban még csak edzőként vettem részt az edzőtáborban, aztán amikor megszületett a megállapodás, hogy Ricsi is visszatér, nem volt más választásom, nekem is vállalnom kellett a játékot. Három hónapja csak a sakkolimpiának élek, nagyon feldobódott és lelkes vagyok,

 hogy újra a csapatért, a magyar sakkozásért, Magyarországért küzdhetek. Ezért tértem vissza" - mondta a lapnak Lékó, aki szerint az Egyesült Államok, India és Kína egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből.

"Brutálisan erős a mezőny, bravúr, szenzációs eredmény lenne az első hat közé kerülni.

 Közhely, mégis igaz, nem szabad a helyezéssel foglalkozni, az a lényeg, hogy játsszuk ki a tudásunkat, a maximumot teljesítsük, aztán meglátjuk, az mire elég. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy remek a hangulat a csapaton belül, amiben Ács Péter szövetségi kapitánynak fontos szerepe van, akivel egyébként 2002-ben egy csapatban szerepeltünk, amikor Bledben ezüstérmet szereztünk. Mindent megteszünk, hogy méltóképpen képviseljük a magyar sakkozás hagyományait" - árulta el a magyar sakkozó.

A Magyar Nemzet Lékó Péterrel készített teljes interjúját ide kattintva olvashatja el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!