Vágólapra másolva!
A visszavonulását alig egy hete bejelentő Rafael Nadal hamarosan visszatér a pályára. A spanyol klasszis a rijádi Six Kings Slam elnevezésű viadalon világklasszis teniszezők társaságában vesz majd részt.

A 38 éves klasszis, Rafael Nadal egy héttel ezelőtt a közösségi médiában közölte, a novemberi Davis Kupa-döntőt követően felhagy a profi sporttal. A 22-szeres Grand Slam-győztes sztár azonban nem csak ezen a tornán fog még pályára lépni, ugyanis októberben részt vesz a rijádi Six Kings Slam elnevezésű viadalon, amelyen rajta kívül Jannik Sinner, Novak Djokovics, Carlos Alcaraz, Danyiil Medvegyev és Holger Rune is indulni fognak.

A spanyol teniszlegenda egyből az elődöntőben kezdi meg a küzdelmeket, a legjobb négy között a Rune-Alcaraz meccs győztese ellen játszik majd a fináléba kerülésért.

A Szaúd-Arábiában sorra kerülő torna nem tartozik az ATP égisze alá, így a világranglistás helyezésbe nem számítanak bele az itt elért eredmények. Ugyanakkor elképesztően jövedelmező ez a minibajnokság a hat klasszis számára, ugyanis mindnyájan minimum 1,12 millió fonttal (több mint 500 millió forint) gazdagodnak, a győztes pedig hihetetlen pénzdíjat, 4,5 millió fontot (több mint 2 milliárd forint) tehet zsebre - ez lesz a tenisztörténelem eddigi legnagyobb díjazása. 

A kemény pályás rijádi tenisztorna csütörtökön veszi kezdetét a Medvegyev-Sinner és a Rune-Alcaraz negyeddöntőkkel, Djokovics az előbbi, Nadal pedig az utóbbi párharc győztesével találkozik majd az elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!