Vágólapra másolva!
Az amerikai Frances Tiafoe magából kikelve többször is sértő megjegyzést tett a játékvezetőre, miután egy vitatott eset miatt kiesett a sanghaji tenisztornán.

Tiafoe a második fordulós meccsen az Roman Szafiullinnal találkozott, s végül három játszmában (5:7, 7:5, 7:6) kikapott. Azonban az összecsapás egy heves vita miatt emlékezetes maradt, ugyanis 

a mindent eldöntő tiebreakben az US Openen elődöntős amerikai figyelmeztetést kapott 5-5-ös állásnál időhúzás miatt, majd Jimmy Pinoargote játékvezető elvette az első adogatást tőle.

(SP)CHINA-SHANGHAI-TENNIS-ATP TOUR-SHANGHAI MASTERS(CN)
Frances Tiafoe nehezen viselte a vereséget a sanghaji tenisztornán
Fotó: Xinhua via AFP 

Az ítélet azért is vitatható, mert Tiafoe akkor kapta a figyelmeztetést, amikor a labdát már feldobta a levegőbe, ugyanakkor nem volt egyértelmű, hogy ez már adogatási kísérletnek bizonyult-e. A bíró egyébként a mérkőzés alatt többször is figyelmeztette a játékost, hogy döntőek lehetnek a kritikus pillanatokban elkövetett időhúzások. Az amerikai játékos dühöngve tiltakozott az ítélet ellen.

A folytatásban az orosz végül lezárta a mérkőzést, ami után a világranglista 17. helyezettje a hálóhoz lépett és kezet fogott ellenfelével, ám amikor elsétált a székbíró előtt, nem fogta vissza magát és legalább nyolcszor küldte el a játékvezetőt melegebb éghajlatra.

B.szd meg, b.szd meg, ember. Komolyan, b.szd meg, te kib.szott idióta. Végezd a dolgodat ahelyett, hogy elcsalod a meccset. Három kib.szott órán át küzdök és futok az életemért. Szerinted ez rendben van?”

 - mérgelődött Tiafoe, majd azt követően is folytatta a káromkodást, hogy leült a helyére.

Az ATP egyelőre nem reagált az esetre, de az ESPN információi szerint a 26 éves játékos valószínűleg pénzbüntetésre számíthat a kirohanása miatt. Alexander Zverev 2022-ben 40 ezer dolláros büntetést kapott, amiért az acapulcói férfi tenisztornán dühkitörése közben kis híján rácsapott a mérkőzésvezetőre az ütőjével.

Roman Szafiullin a sanghaji tenisztorna következő körében a 37 éves, 24-szoros Grand Slam-bajnok Novak Djokoviccsal találkozik , aki Flavio Cobollit búcsúztatta, így közelebb került pályafutása 100. ATP-győzelméhez.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!