A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Az Operettszínház balerinája, Tóth Nikolett két évvel ezelőtt egy házomlás során életveszélyes sérüléseket szenvedett, és kerekesszékbe kényszerült. A korábbi szinkronúszó azóta már kilenc műtéten is átesett, de nem adja fel a harcot, és bármit megtesz azért, hogy újra talpra álljon.

Az Operettszínház táncművésze 2022 júniusában Budapest belvárosában szenvedett életveszélyes sérüléseket, amikor egy házomlás során a homlokzati fal és a tetőszerkezet elemei rázuhantak és betemették. Tóth Nikolett azóta kilenc műtéten is átesett, jelenleg az öt éve működő STEPS robotikus rehabilitációs központban küzd azért, hogy mihamarabb meggyógyuljon.

"Nincs az országban még egy olyan intézet, amelyben ilyen sokféle robotterápiás eszköz állna rendelkezésre a gyógyításhoz. Az itteni szakemberek a páciensek egyéni igényeihez igazítják a terápiás tervet. Én például a találkozásunk napján a kézgyakorlatokat követően egy robot segítségével lépkedtem. 

Utóbbival az a cél, hogy felidézzük és újra megtanítsuk az idegrendszernek az eredeti mozgást, azaz a járást 

- árulta el az Operettszínház balettművésze a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Tóth Nikolett már kilenc műtéten esett át a balesete óta
Fotó: Tények

"Érzem, hogy ezek a gyakorlatok jót tesznek az izmaimnak, sőt az egész testemnek - a baleset miatt például van egy görcsösség a lábamban, ezt a robottal végzett mozgás nagyon jól oldja -, másrészt az idegrendszernek is az a jó, ha minél többet van stimulálva" - tette hozzá Tóth Nikolett, aki azóta visszaköltözött Terézvárosba, egy akadálymentessé tett önkormányzati lakásba.

Az Operettszínház táncművésze korábban szinkronúszó volt, ebben a sportágban is szép sikereket ért el, majd a tánc iránti érdeklődése erősebb lett, ezért választotta ezt a hivatást. 

Tóth Nikolett a balesete óta egy alkalommal díszvendégként visszatért a színpadra, jelenleg pedig az az álma, hogy felállhasson a kerekesszékből.

"Az utóbbi fél évben több mélypont volt; minden kicsit nehezebbnek tűnt, mint máskor. Az optimizmusom azonban megmaradt, márpedig szerintem az a legfontosabb, hogy az ember miképpen tudja feldolgozni a vele történteket, a jelenlegi állapotát és a kilátásait. 

Én fejben szerencsére nagyon erősnek érzem magam, és eldöntöttem, pozitív vagyok és maradok mindvégig, sohasem adom fel, és felállok, bármi is kell hozzá!

- mondta Tóth Nikolett.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!