A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgatagában és a párizsi olimpiai faluban is nyilatkoztak a Hír TV-nek magyar sportolók, akik már alig várják, hogy pályára lépjenek, medencébe ugorjanak, vagy éppen asztal mögé álljanak. Ancsin Gábor és Imre Bence már megismerkedett az olimpiai faluval, míg asztaliteniszező vegyespárosunk, Ecseki Nándor és Madarász Dóra még itthon készül a szombati rajtra.

Mostanában háromféle sportoló van az olimpiai kvalifikációt megszerzők között: aki még itthon készül, aki a napokban utazik és aki már Párizsban van. A Hír TV mindhárom "szakágból" talált interjúalanyt, így háromféle némileg különböző, ugyanakkor sokban hasonlító képet és szemléletmódot kaphatunk a hivatalosan pénteken (ma) 19.30-kor kezdődő XXXIII. nyári olimpiáról.

A világranglistáról kvalifikáló asztalitenisz vegyespárosunk az olimpiai szempontból félig-meddig már rutinosnak számító, Tokióban is asztalhoz álló Madarász Dóra és az ötkarikás újonc, Ecseki Nándor ugyanazzal az izgalommal készül, és várja, hogy végre repülőre ülhessen.

A világbajnok és 200 méter háton Párizsban is minimum érem-, de megkockáztatjuk, hogy aranyesélyes Kós Hubert már a Liszt Ferenc repülőtéren nyilatkozott szokásos nyugalmával, de azért biztos, hogy legbelül ő is izgul.

A férfi kézilabda-válogatott szombaton délelőtt 11 órakor az Egyiptom elleni irgalmatlanul nehéz meccsel kezdi meg szereplését. Érdekesség, hogy a csapat egyik legrutinosabbja, a 33 éves Ancsin Gábor és egyik legfiatalabbja, a 21 éves Imre Bence is olimpiai újonc, ők viszont már a faluval ismerkednek és a megnyitóra készülnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!