A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Szó sincs róla, hogy a férfi pólóválogatott egyik tagjának úgy megszaladt volna, hogy csak felpattan a családi repülőre, édesapja pedig kiröppen vele Párizsba. A magyar olimpiai csapat hivatalos utaztatója, a Wizz Air péntek délelőtti járatának bizonyos Molnár Balázs volt a kapitánya, aki így történetesen a férfi pólóválogatott tagjaként az ötkarikás játékokra induló fiát, Molnár Eriket is az utasai között köszönthette.

A péntek reggeli Budapest-Párizs Orly menetrendszerű járaton közel száz sportoló, köztük a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai repültek az esti ünnepélyes megnyitóra a különleges festésű Team Hungary repülőgéppel.  A magyar versenyzők tiszteletére készített grafikán a Wizz Air csapata mellett egy főként mérnökökből álló, 13 fős szakmai stáb dolgozott két hónapon keresztül. 

férfi vízilabda-válogatott, Wizz Air
A magyar férfi vízilabda-válogatott és a különleges festésű Wizz Air-gép
Fotó: Baranyi Robert / Red Lemon Media 

A jármű két oldalán található, 50 apróbb darabból álló grafikát egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével alkották meg, míg maga a dekoráció felvitele egy hétig tartott. A Team Hungary festésű repülőgép elsősorban a Budapest-Párizs Orly útvonalon fog repülni a nyári olimpiai és paralimpiai játékok alatt.

De nem csak a repülőgép festése tette különlegessé ezt az utat: a Wizz Air járatának kapitánya ugyanis az a Molnár Balázs volt, akinek fia, Molnár Erik a férfi vízilabda-válogatott tagjaként a gép utasai között volt.

"Apaként hihetetlen büszkeség számomra, hogy a fiam kijutott az olimpiára, azt pedig külön köszönöm a Wizz Airnek, 

hogy a MOB partnereként lehetővé tette számomra, hogy én vigyem ki Eriket élete eddigi legfontosabb versenyére

 – mondta Molnár Balázs.

olimpia, vízilabda, Molnár Erik, Molnár Balázs, Wizz Air
Molnár Erik (balra) és Molnár Balázs üdvözli egymást a fedélzeten
Fotó: Baranyi Robert / Red Lemon Media

"Mindannyiunk számára fontos és meghatározó élmény, hogy az olimpián is megmérettethetjük magunkat, az egész csapat keményen edzett, hogy a lehető legjobb formánkat nyújtsuk. 

Versenyre még sohasem reptetett édesapám, de az Európa-bajnoki győzelem után ő hozott haza, így remélem, most is szerencsét hoz a közös utunk

 – tette hozzá Molnár Erik.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!