A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az olimpiára készülő magyar tornászcsapat drámai helyzetben van, ugyanis két nappal az olimpia előtt Kovács Zsófia megsérült, ezért a magyar szövetség Székely Zója nevezését kezdeményezte az ötkarikás játékokon felemás korláton. A sajnálatos sérülésről az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián nyilatkozott a Hír TV-nek.

A harmadik olimpiájára készülő Kovács Zsófia felemáskorláton lett volna érdekelt, azonban a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. 

A háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a francia fővárosban, az eredmény ismeretében a magyar orvosi stáb úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem állhat vasárnap a szerekhez.

Kovács Zsófia az utolsó pillanatban maradt le az olimpiáról
Fotó: AFP/Ozan Kose

Kovács sérülése után a Magyar Torna Szövetség Székely Zója nevezését kezdeményezte az ötkarikás játékokon, a kérvényt elfogadták, így ő képviseli majd Magyarországot az olimpián. 

Még a végleges MR-felvételre várunk, de az már biztos, hogy Zsófi megnyomta a műtött lábát. Tavaly keresztszalag-sérülése volt, ebből épült fel remek lendülettel. Nagyon sajnálom, hogy ez történt a pódiumedzésen” 

– mondta a Magyar Torna Szövetségben sportigazgató Berki Krisztián, aki elárulta, hogy Kovács Zsófia úgy sérült meg, hogy a műtött lába egy minimális különbséggel előbb ért le a talajra. 

„Első körben nem is látszott, hogy probléma lesz belőle, de később az orvosok megerősítették, hogy ezt meg kell nézetni” – folytatta a 2012-es londoni olimpián aranyérmes tornász. 

„Zója első számú tartalék volt, keményen edzett, készült, úgyhogy bízunk benne, hogy jó formában fog kiérkezni az olimpiára” – tette hozzá Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója. 

Székely Zója pótolja a megsérült Kovács Zsófiát
Fotó: fradi.hu

„Valóra vált az álmom, amiért olyan sokat dolgoztam. Nagyon sajnálom Zsófi sérülését és mielőbbi gyógyulást kívánok neki! Köszönöm a klubomnak, a Ferencvárosi Torna Clubnak, hogy mellettem álltak, támogattak és hittek bennem. 

Úgy érzem, hogy az egész éves teljesítményemmel kiérdemeltem, hogy ott legyek Párizsban. Ma reggel kaptam hivatalos tájékoztatást a Magyar Torna Szövetségtől, hogy van lehetőség a cserére, és indulhatok az olimpián. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a lehető legjobb formámat hozzam, és mentálisan is készen álljak.

 Talán a mentális része a nehezebb, hiszen sokszor napról napra, percről percre változott a helyzet, és még most is ez van” – nyilatkozta Székely Zója, aki szombaton érkezik majd a párizsi olimpiára. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!