A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Péntek délután a párizsi rendőrök egy „gyanús tárgyat” találtak a Stade de France közelében, így lezárták a stadion környékét, ahol éppen az olimpiai atlétikai program zajlik.

A német Bildre hivatkozva a The Sun azt írja, hogy a rendőrség egy speciális bombaszakértő érkezését várja, a Stade de France környékének egy részét pedig elkerítették.

A fenyegetés miatt a közeli Porte de Paris vasútállomást is bezárták.

A XXXIII. párizsi olimpia múlt szombaton kezdődött. A rendezvények nagy részének az ország nemzeti stadionja ad otthon Párizs északi részén. A hírek szerint a stadion üres volt, amikor péntek délután bombariadót fújtak, miután délután egy órakor véget ért a délelőtt kezdődő atlétikai program. 

Az esti atlétikai program 18 órától kezdődik a 80 ezer fő befogadására alkalmas Stade de France-ban. 

A szervezők régóta készülnek a terrortámadások vagy megfékezésére. Mintegy 18 ezer katona csatlakozott a 30 ezer rendőrhöz, hogy őrizzék a világméretű sporteseményt a francia fővárosban. 

OLYMPIC GAMES - PARIS 2024 - ATHLETICS - 20240802
A 80 ezres Stade de France-ban rendezik az atlétikai versenyeket
Fotó: KMSP via AFP/Julien Crosnier

„Ez egy hatalmas hadművelet. Soha nem láttam ilyen szintű biztonságot Franciaországban. Bármi is történik, készen állunk” – idézi a The Sun Éric Chasboeuf dandártábornokot.
„Franciaország rendezi a világ legnagyobb sportversenyét. 

A feszültség mindenhol nő, így nem csak a terrorizmussal kell számolnunk. Fő célunk, hogy a lakosságot minden fenyegetéstől biztonságban tartsuk, egy katona számára nincs fontosabb küldetés”

 – folytatta Chasboeuf, aki végezetül elmondta, hogy a 18 ezer katona "különleges terrorellenes műveletekben vesz részt, mint például a légi és a tengeri megfigyelés".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!