A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Ötvenkét év elteltével ismét magyar siker született a férfi párbajtőrözők olimpiai csapatversenyében, mivel a Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállítású válogatott pénteken két fölényes győzelem után a döntőben a címvédő Japánt is felülmúlta Párizsban. A meccs után Koch Máté és Siklósi Gergely is boldogan nyilatkozott.

A magyarok a kazahokat és a franciákat is fölényesen, 45-30-ra győzték le - Siklósi, Koch, Andrásfi felállásban -, a fináléban pedig - Nagy Dáviddal kiegészülve - ráadástussal, 26-25-re diadalmaskodtak a japánok felett.

IMG_7711
Koch Máté hihetetlenül boldog volt
Fotó: Csudai Sándor -  Origo / Csudai Sándor -  Origo

"Olimpia bajnok vagyok, nagyon durva kimondani! 

Na meg az is hihetetlen, hogy a nevem felkerül a Vasas aranytáblájára. Nagyon büszkve vagyok, köszönöm egész Magyarországnak a támogatást!" - mondta Koch Máté az M4 Sport kamerája előtt.

"Beáldoztam az egyénit a csapatra. Nem éreztem egész héten azt az érzést, amit ma. 

Tudtam, hogy nem veszithetek. Magabiztosan nyertünk" 

- árulta el viccesen Siklósi Gergely, aki értető módon hihetetlenül boldog volt.

A férfi párbajtőrözők a magyar küldöttség ötödik érmét és a második aranyat szerezték a párizsi játékokon, egyben a sportág 39. magyar olimpiai diadalát aratták. Az olimpiák történetében ez a negyedik magyar győzelem a férfi párbajtőrözők csapatversenyében. Korábban ez 1964 és 1972 között sikerült sorozatban háromszor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!