A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Napok óta tart a botrány a női ökölvívótorna kapcsán a párizsi olimpián. Hámori Luca a 66 kg-osok negyeddöntőjében egy olyan versenyzővel nézett farkasszemet, aki biológiailag férfinak minősül. Kettejük egyenlőtlen küzdelmét végül Imane Khelif nyerte egyhangú pontozással. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség azonban az olimpiai ötödik helyezés után az alábbi közleményt adta ki.

Hámori Luca kiváló szereplését a Magyar Ökölvívó Szakszövetség külön jutalmazza. Mint ismert a XXXIII. nyári olimpián a magyar ökölvívó csapat két, olimpiai pontszerző 5. helyet szerzett Párizsban, mellyel az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ügyvivő Testületének tagja, Berkó Lajos a helyszínen izgulta végig versenyzőink olimpiai menetelését. Elmondása szerint elismerés és gratuláció jár a versenyzőknek, Akilov Pylypnek, és a két pontszerzőnek, Kovács Richárdnak és Hámori Lucának, illetve az edzői stábnak, Hamid Tangrinbergenov szövetségi kapitánynak, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzőknek és Papp Róbert erőnléti edzőnek.

Hámori Luca óriásit küzdött az algériai Imane Khelif ellen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Berkó Lajos tájékoztatása szerint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre! 

A MÖSZ ezúton is szívből gratulál a magyar csapatnak, kiemelten a két pontszerző versenyzőnek, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a sikeres folytatásra!

Hajrá, magyar ökölvívás!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!