A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szombat délután a női kajakosok 500 méteres versenyével kezdődött az utolsó döntős nap. A magyarok számára remekül sikerült a futam, ugyanis Csipes Tamara a második helyen végzett, míg a szám másik magyar indulója, Gazsó Alida Dóra a hatodik helyen futott be. A férfiak kajak egyes 1000 méterén Varga Ádám a második, Kopasz Bálint a harmadik helyen végzett.

A várakozásnak megfelelően mindkét magyar női kajakos döntőbe jutott a délelőtti középfutamokból. Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara is futamgyőztesként jutott a döntőbe, ahol a hármas, valamint a négyes pályán evezhettek. Csipes remekül kapta el a rajtot, féltávnál Lisa Carringtonnal volt együtt, végül a második helyen ért be az új-zélandi mögött, aki immár nyolcszoros limpiai bajnoknak mondhatja magát, míg Gazsó a hatodik helyet szerezte meg.

Csipes Tamara
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A négyesben kétszeres olimpiai bajnok, immár hat ötkarikás éremmel rendelkező Csipes ebben a számban Tokióban is második volt. Gazsó és Csipes a négyesben, valamint a párosban már szerzett együtt egy ezüst- és egy  bronzérmet.

A férfiak kajak egyes 1000 méteres versenyében a címvédő Kopasz Bálint meglepetésre a harmadik helyet szerezte meg, Varga Ádám is megelőzte, ő a második lett, ugyanúgy, ahogy Tokióban is. Az olimpiai bajnok a cseh Josef Dostal lett.

 

Bővebben itt olvashat a kajak-kenu csapat szombati szerepléséről.
   

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!