Vágólapra másolva!
Az ausztrál Ben O'Connor hosszú szökés végén nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, amelyen Valter Attila a 47. helyen ért célba.

A mezőny Jerez de la Fronterában egy szupermarketből vágott neki a 185,5 kilométeres távnak, a yunquerai befutóig négy kategorizált emelkedőt kellett teljesíteniük a bringásoknak. A nap legnehezebb kaptatóján, a táv harmadánál helyet kapó első kategóriás hegyen jelentős méretű boly igyekezett eltempózni a mezőnytől, végül 13 fős szökevénycsoport járt sikerrel. Ebből a második emelkedőn ketten, O'Connor mellett a holland Gijs Leemreize lépett el, előbbi 27,5 kilométerrel a cél előtt váltott újra tempót és a főmezőnyhöz képest több mint hatperces előnnyel megnyerte a szakaszt, amivel az összetettben is átvette a vezetést a szlovén Primoz Roglictól - írja az MTI.

Az ausztrál Ben O'Connor az új piros trikós
Fotó: CRISTINA QUICLER / AFP

O'Connor az ötödik ausztrál piros trikós lett, s egyúttal hazája ugyancsak ötödik olyan versenyzője, aki mindhárom háromhetes körversenyen nyert legalább egy szakaszt. Valter az esélyesek csoportjától kicsit lemaradva, 6:51 perces hátránnyal a 47. helyen ért célba, összetettben pedig az 54. helyről várja a folytatást.

"Én azt mondom, ma kezdődött el a Vuelta igazán - nyilatkozott az M4 Sport helyszíni stábjának a magyar kerékpáros. - Őrült tempó volt már a legelején is, nekem nem segített, hogy már az elején defektet kaptam, mert abból visszaérni, amikor ötven feletti az átlagtempó, nem egyszerű. Jók voltak ma a lábaim, ennek nagyon örülök. A csapatommal megpróbáltunk biztonságira játszani és figyelni a holnapra."

Eredmények:

6. szakasz, Jerez de la Frontera-Yunquera, 185,5 km:
1. Ben O'Connor (ausztrál, Decathlon AG2R La Mondiale) 4:28.12 óra
2. Marco Frigo (olasz, Israel-Premier Tech) 4:33 perc hátrány
3. Florian Lipowitz (német, Red Bull-Bora-Hansgrohe) 5:12 p h.
...47. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 6:51 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. O'Connor 23:28:28 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Red Bull-Bora-Hansgrohe) 4:51 perc h.
3. Joao Almeida (portugál, UAE) 4:59 p h.
...54. Valter 17:48 p h.

A viadal pénteken az Archidona és Córdoba közötti 180,5 kilométeres szakasszal folytatódik. A Vuelta szeptember 8-án Madridban zárul.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!