A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
Vágólapra másolva!
A 27 éves veszprémi úszó egészen fantasztikus versenyzéssel, lényegében szinte végig az élen úszva nyerte meg a férfiak 10 km-es nyílt vízi úszását, ezzel az első magyar férfi lett, akinek ez sikerült az olimpián.

"Hát dolgoztunk nyilván keményen érte, tudtuk, hogy mi vár ránk. Nagyon sokat készültünk, hogy a Szajnában mi vár ránk. Egyrészt a Dunában való edzésekkel, másrészt a medencében is próbáltunk a lehető legjobban felkészülni, 800 méter az egyik irányban, 800 a másikban.

Azt gondolom, hogy ez mindenképp kifizetődött. Akár a Zalán és akár a Dávid már a medencében nagyon jól úszott és mutatták, hogy jó formában vagyunk. Azt is tudtuk, hogy a Dáviddal jobban készültünk erre a 10 km-re, mint az ő 1500 méterére, úgyhogy bíztunk benne, hogy ez jól fog tudni kijönni." - kezdte az értékelést Rasovszky Kristóf.

"Az elmúlt félév, egy év is rengeteg tapasztalatot adott azzal, hogy mivel kellene próbálkozni, a dohai világbajnokságon is rengeteget vezettem és kifizetődött. Én úgy voltam vele, amennyit lehet, itt menni elől és nyomni és fárasztani a többieket. 

Azt tudtam, hogy német jött mögöttem, de azt is tudtam, hogy ha le tudok érni az első helyen a fordulóhoz és a falhoz én érek visszafele az első helyen, akkor onnantól nagyon nehéz dolga lesz bárkinek is, 

mert a fal melletti pozíciót nem fogom feladni, inkább megnyalom a falat, minthogy ott elmenjen ott valaki mellettem.

Az utolsó körre ráfordulva úgy voltam, hogy a frissítést kihagyom, menjek, amilyen gyorsan tudok, és ha elsőnek lefordulok, akkor nagy baj nincs". - avatott be mindenkit a Balatoni Cápa a taktikája részleteibe.

Rasovszky mellett Betlehem is érmes lett (arany és bronz). Fotó: Csudai Sándor - Origo

Végül azt is megosztotta a 27 éves sportoló, hogy mit kellett feláldozni a siker érdekében:  

Nagyon készültünk erre, mindent arra tettünk fel, hogy ez a 10 km jól sikerüljön, beáldoztuk mind a három egyéni számomat a medencében és azt mondtuk, csak erre az egyre koncentrálunk és kifizetődött mindenképp."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!