A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
Vágólapra másolva!
Fantasztikus úszást mutattak be a magyar versenyzők a férfi 10 km-es nyílt vízi úszás döntőjében, amelynek végén Rasovszky Kristóf aranyérmet, míg Betlehem Dávid bronzérmet nyert. Az úszást követően a veszprémi sportolók edzője, Szokolai László értékelt.

"Ez maga volt a csúcs. A két érem abszolút bejött, a két fiú a taktikát, amit felépítettünk, abszolút jól megcsinálta. Követték a folyó sodorvonalát, vitte őket a víz, a kanyarban élesen vágtak vissza, aztán a fal mellett úsztak, ahol kisebb volt az áramlás. A legvégén pedig addig úsztak a hajók árnyékában, amíg csak lehetett és utána úsztak be az etető ponthoz. 

Minden körben tökéletesen hajtották végre a taktikai utasítást, ami nem volt egyszerű, mert nyilván az ellenfelek próbáltak ez ellen menni, volt egy-két test a test elleni harc, de sorban véreztek el itt a legvégén." 

- árulta el a két magyar úszó sikerének a titkát az edző, Szokolai László. 

"A barátaimnak van egy dunai csónakházuk, ott feltették a 800 méteres pályát a Dunára a százhalombattai parton, és ott leúszták ugyanezt, úgyhogy történetesen tudták, mi vár majd rájuk a Szajnán. Azon kívül, hogy kiváló kondícióban kell lenni, tudni kell a taktikai felépítést, mikor lehet meglógni, hol lehet előnyt szerezni, ezek nagyon fontosak voltak" - zárta gondolatait Szokolai. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!