Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka az Eurosportnak adott interjút pénteken, amely során a pályafutása folytatásáról és a Párizsban is olimpiai bajnoki címet szerző Milák Kristófról is beszélt.

Hosszú Katinka idén nyáron nem sportolóként, hanem szakértőként vett részt a párizsi olimpián, így a helyszínen szurkolhatott többek között a magyar úszók sikereinek. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő az Eurosport YouTube-csatornáján adott interjújában elmondta, anyaként nehezebb volt felkészülnie az ötkarikás játékokra, hiszen kevesebb időt tudott erre szánni, mivel már a kislánya, Layber-Gelencsér Kamília a legfontosabb az életében. A 35 éves olimpikon a jövőjéről is megszólalt röviden.

Jelenleg még aktív vagyok, még a pihenőidőmet töltöm, szóval hagyjuk nyitva ezt a kérdést" 

- árulta el, majd Milák Kristófról is beszélt, aki 100 méter pillangón aranyérmes lett Párizsban, 200 pillangón pedig ezüstérmes, holott korábban többen is megkérdőjelezték a felkészülését.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka egyelőre nem jelentette be a visszavonulását
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek fontos kérdések, mert egy olimpiai bajnokról beszélünk, aki ismét az lett. Nem kapott támogatást az edzőktől, sajtónyilvános lett, hogy ő esetleg nem úgy készül, mint amit elvárnának. Ez gyengítette őt, 

hiszen nemzetközileg is megjelent. Nem segítette, csak hátráltatta Milákot ez az egész, ami körülette volt, még úgy is, hogy ismét olimpiai bajnok lett" - nyilatkozta Hosszú Katinka, aki augusztus elején nyílt levélben bírálta a Magyar Úszó Szövetséget.

"Nagy hiba volt, hogy az úszószövetségnél előre mosták a kezeiket, miszerint nem tudnak a felkészüléséről. Egyértelmű, hogy ilyesmiről kifelé beszélni nem szabad. Ha támogatok valakit, az az alapvető része, hogy nem mondok ilyeneket. Láthatjuk, mekkora tehetségbázis van az úszást illetően Magyarországon, ebben sosem volt hiányunk" - tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok, aki Wladár Sándor reakciójára is utalt.

Milák Kristóf, olimpia, Párizs, 2024
Milák Kristóf Párizsban is olimpiai bajnok lett
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Megfogalmazok egy kritikát, az elnök pedig burkoltan megfenyeget. 

Gyakorlatilag a Gyárfás-korszak óta nem sok minden változott, még mindig sokan dolgoznak ott. A kritika, ha jó helyre megy, építő lehet, én is szeretem ha kritizálnak, mert abból tudunk fejlődni" - zárta gondolatait Hosszú Katinka.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!