Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő tempójú kajakozással nyerte meg a KL-1 200 méteres döntőjét a Tokióban is aranyérmes Kiss Péter Pál, aki ráadásul még a paralimpiai rekordot is megdöntötte. A magyar sportolót öt éve nem tudják legyőzni a riválisai.

A férfi kajakosok KL-1-es 200 méteres döntőjében az öt éve veretlen, Tokióban aranyérmes Kiss Péter Pál, és a 2016-ban Rióban ezüstérmes, négyszeres Európa-bajnok, Suba Róbert egy elképesztően erős, Európa- és világbajnoki, illetve paralimpiai érmesekkel teli mezőnyben várta a rajtot.

Kiss nagyszerűen kapta el a rajtot, csak a brazil Cardoso és a francia Remy Boulle tudott vele menni, de ők is csak az első 50 méteren, onnan már egyikük sem tudta tartani a magyar címvédő fergeteges tempóját, aki végül 44.55 másodperces új paralimpiai rekorddal, vetélytársait több mint 2 másodperccel megelőzve nyerte meg második paralimpiai aranyérmét. Egyúttal tovább őrzi 2019 óta tartó veretlenségét.

Suba Róbert nyolc év után evezhetett újra olimpiai döntőben, és ugyan ezúttal nem volt esélye az éremre, a dobogósok mögötti mezőnyben egyértelműen ő volt a legerősebb, és a negyedik helyen ért célba.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!