A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A magyar e-sport egyik úttörő legendája: Török “KODIAK” Balázs

A magyar e-sport egyik úttörő legendája – Török “KODIAK” Balázs
A magyar e-sport egyik úttörő legendája, Török “KODIAK” Balázs
Vágólapra másolva!
Óriásit fejlődött az e-sportpiac az utóbbi 10-20 évben. Egyre több hazai tehetségnek szurkolhatunk a különböző megmérettetéseken, de ne feledkezzünk el az olyan legendákról sem, mint KODIAK, aki már 20 évvel ezelőtt is a profi e-sport bástyáit ostromolta!

Egyre több játékost, egyre több nézőt, egyre több szponzort és így egyre több pénzt mozgat meg az e-sport. Legyen a CS:GO-ról, a FIFA-ról vagy a League of Legendsről, az e-sport versenyek korunk egyik legnagyobb szenzációi, amiket manapság már nem lehet félvállról venni. Ezreknek jelent biztos megélhetést az e-sport és egy-egy közvetítés nézettsége lassan már a Super Bowl számait ostromolja.
Persze nem mindig volt ez így. A 2000-es évek elején még abszolút gyerekcipőben járt az e-sport, sokan furcsán néztek rá, a szponzorok sokszor elhatárolódtak a versenyektől és a rajongók sem özönlötték el úgy az arénákat egy-egy döntő kedvéért, mint manapság. De már ezekben az időkben is figyelemmel követhette az egyes meccseket az, aki szerette volna, sőt, már ezekben az időkben is szurkolhattunk hazánk játékosainak. A Counter-Strike szerelmesek például Török "KODIAK" Balázsnak, aki kimagasló sikereket ért még bőven a CS:GO előtti időkben.

Névjegyét már több, mint 20 évvel ezelőtt tette le a hazai és nemzetközi e-sport vizein is. A 2000-es évek elején abszolút egyeduralkodó volt a FoP a magyar Counter-Strike csapatok között és nemzetközi tornákon is olyat értek el akkoriban Kodiék, ami itthon szinte lehetetlennek tűnt.

Akkoriban a WCG, vagyis a World Cyber Games volt a profi CS-versenyek alfája és omegája. 2001-ben és 2002-ben Kodiék a FoP színeiben magabiztos játékkal nyerték a magyar versenyeket és a nemzetközi tornák magyar selejtezőit is, melyek után Magyarországot képviselve utazhattak a WCG aktuális helyszínére, 2002-ben például Koreába. Akkori egyik legszebb eredményük pedig egyértelműen a 3D, a világ akkor legjobb Counter-Strike csapata elleni győzelmük volt, ami bejárta nem csak a hazai, de a világsajtót is.

2005-tól már Counter-Strike: Source-ban versenyzett Kodi, akkor már az ancients csapatkapitányaként. 2005-ben a legjobb 8 között zárt a csapat a WCG-n, 2006-ban pedig 4. helyezést sikerült elérniük az Európa bajnokságon. A magyar közösség viszont egyre inkább kezdett szétesni, a CS:S pedig nem nyerte el sokak tetszését. Karrierje során a legeredményesebb játékosok közé tudta belőni magát, 26 megszerzett érméből 18 arany!

A CS:GO-s időszakot pedig egészen új fejezetet nyitott Kodi életében is. Aktív versenyzői éveit már maga mögött hagyta, streamjeivel, videóival viszont egy egész generációt terelgetett és tanított CS:GO-ban. Mindig is a hazai e-sport egyik legnagyobb alakja maradt, feltűnt már olyan rangos versenyeken, mint a V4 Future Sports Festival, de tehetségét profi keretek között is továbbadta a jövő magyar e-sportgenerációjának, hiszen komplett csapatokat tanított a Lenovo Legion Honvéd Akadémián.

Az e-sport és gaming rajongók pedig ma is rendszeresen követhetik őt, Twitch csatornáján manapság is élőben drukkolhatunk a hazai Counter-Strike egyik legnagyobb alakjának!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!