Vágólapra másolva!
Összesen 24 csapat várhatja izgatottan a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, azaz az Euro 2024 küzdelmeit. A virtuális ranglistán vannak olyan együttesek, amelyek a videójátékban kifejezetten nagy hátrányból indulnak esélyesebb riválisaikkal szemben, azonban csak ebből következtetéseket levonni a valódi eredményekre felelőtlenségnek tűnik, hiszen a gyengébb statisztikai mutatók nem garantálnak semmit.

10. Svájc

Csillagok száma: 4,5

Támadók átlagpontszáma: 75

Középpályások átlagpontszáma: 77

Védők átlagpontszáma: 79

A magyar válogatott nyitómeccsét Svájc ellen vívja meg, akik holtversenyben a lengyelekkel foglalják el a hátulról 10. helyezést. Az idősödő sztárok mellett elkezdett felnőni egy új generáció, de a tapasztalat hiánya rányomhatja a bélyegét a csoporton belüli küzdelmekre.

svájci fociválogatott
A magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő svájci csapat is a tíz leggyengébb válogatott között van
Fotó: AFP

9. Ukrajna

Csillagok száma: 4

Támadók átlagpontszáma: 81

Középpályások átlagpontszáma: 76

Védők átlagpontszáma: 73

Sem a védelemben, sem a támadók között nem találni 30 év feletti játékost, de ott van a kapuban az a Lunin, aki BL-győzelmet ünnepelhetett a Real Madriddal. Mellette talán Zinchenkót lehet még kiemelni, aki az Arsenalból érkezik a kontinensviadalra.

8. Skócia

Csillagok száma: 4

Támadók átlagpontszáma: 72

Középpályások átlagpontszáma: 76

Védők átlagpontszáma: 77

Meglepetés lenne, ha túl sok góllal tömnék ki az ellenfelek kapuját azok a skótok, akik egy Gibraltár elleni 2-0-s győzelemmel, valamint egy Finnország elleni 2-2-es döntetlennek érkeznek meg az Eb-re.

Football: UEFA Euro 2024 skót fociválogatott
Az EA Sports FC 24-ben a skót válogatott is a gyengébb csapatok táborát erősíti
Fotó: AFP

7. Csehország

Csillagok száma: 4

Támadók átlagpontszáma: 75

Középpályások átlagpontszáma: 75

Védők átlagpontszáma: 75

A focis videójátékban a teljes mezőnyben egyedül a csehek tudnak felmutatni tökéletes egyensúlyt. Mind a védelem, mind a középpálya, mind a támadó részleg 75-es átlaggal rendelkezik, de ez is csak hátulról a 7. helyezésre elegendő.

6. Szlovákia

Csillagok száma: 4

Támadók átlagpontszáma: 73

Középpályások átlagpontszáma: 76

Védők átlagpontszáma: 75

Északi szomszédaink csapatában két olyan válogatott labdarúgó található, akik igazán nagy névnek számítanak az iparágon belül. Milan Škriniar és Stanislav Lobotka vezetésével nem tűnik lehetetlennek megcsípni valamelyik továbbjutó helyet az E csoportban, ugyanis csak a belgák lógnak ki felfelé a négyesből.

5. Magyarország

Csillagok száma: 3,5

Támadók átlagpontszáma: 76

Középpályások átlagpontszáma: 72

Védők átlagpontszáma: 74

Szoboszlai Dominik miatt az EA Sports FC 24-ben nem lehet igazán panasz a támadókra, de vannak kisebb hiányosságok középen. A szakértők úgy vélik, hogy a magyar válogatott a 10 legerősebb csapat közé tartozik a 24-es mezőnyben, a virtuális világban azonban csak a 20. helyre sorolja őket a rendszer.

4. Szlovénia

Csillagok száma: 3,5

Támadók átlagpontszáma: 74

Középpályások átlagpontszáma: 72

Védők átlagpontszáma: 70

A FIFA ranglistáján az 57. helyre esett vissza Szlovénia, de most itt a lehetőség Oblakék előtt, hogy megmutassák, milyen fából faragták őket. A hálóőr egy igazi legendája az elmúlt 10 év nemzetközi labdarúgásának, nem véletlen kapott a videójátékban 88-as értékelést.

3. Románia

Csillagok száma: 3,5

Támadók átlagpontszáma: 70

Középpályások átlagpontszáma: 73

Védők átlagpontszáma: 71

2000-ben a negyeddöntőben állították meg a románokat, azóta nem sikerült igazán jó eredményt felmutatni nemzetközi tornán. A Euro 2024-es selejtezőn kifejezetten jól játszott a csapat (veretlenül jutottak ki az Eb-re), így bízhatnak a szurkolók abban, hogy kedvenceik átmentik a jó formát a következő hetekre.

2. Albánia

Csillagok száma: 3,5

Támadók átlagpontszáma: 66

Középpályások átlagpontszáma: 73

Védők átlagpontszáma: 74

Kisebb meglepetésre az albánok megnyerték a selejtezők során az E csoportot Csehország és Lengyelország előtt, így simán kijutottak a kontinenstornára. Az EA Sports FC 24-ben egyetlen albán válogatott játékos van, aki az összes férfi virtuális labdarúgó között a top 1000-be befér, ő nem más, mint Myrto Uzuni.

1. Georgia/Grúzia

Csillagok száma: 3,5

Támadók átlagpontszáma: 75

Középpályások átlagpontszáma: 70

Védők átlagpontszáma: 68

Osztozkodik az utolsó helyen Grúzia Albániával, de a FIFA ranglistáján elfoglalt helyezés alapján mégis őket kell hátrébb sorolni. Csak a 75. helyen olvasható a nevük, 9 pozícióval vannak az albánok mögött. A kerettagok közül kiemelkedik Khvicha Kvaratskhelia, aki a Napoli csapatának második legértékesebb játékosa. A fiatal balszélső 80 millió eurót ér a transfermarkt oldala szerint.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről