A németek ellen új történelmet írna Anglia a foci-Eb-n

Csehország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, D csoport, Wembley Stadion, London, 2021.06.22.
LONDON, ENGLAND - JUNE 22: Phil Foden of England interacts with team mate Jude Bellingham after the UEFA Euro 2020 Championship Group D match between Czech Republic and England at Wembley Stadium on June 22, 2021 in London, England. (Photo by Eddie Keogh - The FA/The FA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott Németország ellen lép pályára kedden az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A meccs előtt az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate, és a Manchester City sztárja, Phil Foden beszélt a várakozásairól.
Vágólapra másolva!

A Manchester City fiatal kiválósága, Phil Foden a londoni mérkőzés kapcsán reményét fejezte ki, hogy támadójátékukkal sok kellemetlenséget okoznak majd az ellenfélnek.

"Vagyunk olyan jók, mint bárki más. Nyilvánvaló, hogy

csak erre a meccsre koncentrálunk" - mondta.

Phil Foden (jobbra) szerint el kell felejteni a múltat Forrás: The FA via Getty Images/Eddie Keogh

Az 1996-os, angliai Eb elődöntőjében - szintén a Wembley Stadionban - a németek tizenegyespárbajban bizonyultak jobbnak, a 12 játékos közül egyedül Gareth Southgate hibázott. Az angolok jelenlegi szövetségi kapitánya kiemelte: az elmúlt három-négy évben szerinte sikerült ledobniuk azokat a mázsás súlyokat, amelyeket a múlt terheként vitt magával a válogatott.

Gareth Southgate bízik a sikerben Forrás: AFP/Matt Dunham

"Látjuk, hogy történelmet írhatunk, a játékosok pedig élvezik ezt a kihívást, és nem tartanak tőle" -

mondta. Hozzátette: kellően vakmerőnek tartja csapatát, hogy lehetőségként tekintsen a Németország elleni mérkőzésre.

Az angolok csoportkörös találkozóikat is Londonban játszották, és kapott gól nélkül jutottak tovább: a horvátokat és a cseheket is 1-0-ra győzték le - mindkétszer Raheem Sterling volt eredményes -, míg a kettő között gól nélküli döntetlent játszottak a skótokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!