A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Fiola Attila alig tudott aludni a portugálok elleni meccs után

Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, sajtótájékoztató, magyar válogatott, Telki, 2021.06.16., Fiola Attila, Dibusz Dénes
Fiola Attila és Dibusz Dénes szerint is mindent megtett a csapat a portugálok ellen
Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában a magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól a Puskás Arénában. A mérkőzés másnapján a magyar csapat Telkiben tartott sajtótájékoztatót, ahol Fiola Attila és Dibusz Dénes válaszolt a kérdésekre. Mindkét játékos kiemelte, hogy a francia válogatottal csapat szinten lehet csak felvenni a versenyt, egyénileg lehetetlenség.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott több mint nyolcvan percig rendkívül szervezetten és óriási szívvel játszott az Eb-címvédő portugál csapat ellen, amely Schön Szabolcs érvénytelenített gólja után szinte azonnal megszerezte a vezetést egy elképesztően szerencsés góllal. A hajrában a magyar válogatottnak muszáj volt kinyílnia, a portugáloknak pedig sikerült összehozniuk egy tizenegyest, amit Cristiano Ronaldo értékesített, majd a 92. percben az ötszörös aranylabdás egy gyönyörű akció végén állította be a 3-0-s végeredményt.

Fiola Attila és Dibusz Dénes szerint is mindent megtett a csapat a portugálok ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mérkőzés másnapján a magyar csapat Telkiben tartott sajtótájékoztatót, ahol Fiola Attila és Dibusz Dénes válaszolt a kérdésekre.

A félidőben és a meccs után is kapta a dicséreteket. Szerintem tökéletesen tette a dolgát, a gólokról nem tehetett. Az első gól egy megpattanó lövés volt, amit biztosan megfogott volna, ha nem pattan meg a labda. A többi gólra teljesen fölösleges időt pazarolni, a tizenegyesnél és a ziccernél sem volt esélye" – mondta Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa.

Fiola Attila a 2016-os Európa-bajnokságon csak az első, osztrákok elleni meccsen játszhatott, utána viszont sérülés miatt már nem léphetett pályára a tornán.

„Öt évvel ezelőtt az első meccsen megsérültem, de ezt most gyorsan el kellett felejtenem, mert ha egy játékos ezzel foglalkozik, akkor biztosan meg fog történni újra.

– folytatta Fiola Attila, aki az Origo kérdésére elárulta, hogy fantasztikus érzés volt, amikor Schön Szabolcs berúgta a gólt, de nem gondolja, hogy az érvénytelenítése miatt kizökkent volna a csapat.

Fiola Attila remekül játszott a portugálok ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nem volt egyszerű esténk. Hajnali négy körül tudtam elaludni. Az ilyen nemzetközi meccsek után szinte soha nem tudok elaludni. Nekem védőként az a feladatom, hogy a kapunkat megőrizzük a góltól, így a végén a három-null kicsit csúnya volt.

– tette hozzá a MOL Fehérvár védője, aki hangsúlyozta, hogy Willi Orbán semmilyen kritikát nem kapott, miután az első gólnál rajta pattant meg a labda, a másodiknál pedig ő hozta össze a tizenegyest.

„Felemelő érzés volt a Puskás Arénában.

Amikor megérkeztünk, beleborsózott a hátunk, utoljára 2016-ban éltünk át ehhez hasonlót. A meccs alatt óriási pluszt adott a magyar tábor buzdítása, mindent beleadtunk, kiköptük a tüdőnket.

A meccs végén pedig ennek szólt az, hogy ünnepeltek minket, mert mindent beletettünk, és emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Persze, van hova fejlődni, és tudjuk mik ezek a pontok, amiben előre tud lépni a csapat" – vette át a szót Dibusz Dénes.

A magyar válogatott legközelebb szombat délután háromtól a világbajnok francia csapatot fogadja a Puskás Arénában.

„A francia csapatot senkinek nem kell bemutatni, a németek ellen is nyugodtan nyerhettek volna nagyobb különbséggel is. Biztos, hogy érdekes meccs lesz.

Bízom benne, hogy jól szervezett csapatjátékkal sikerül megállítani őket. A portugál csapat hasonló szinten van, ellenük működött, amit elterveztünk. Bízom benne, hogy a franciák elleni is meg tudjuk mutatni, amit tudunk. Nyilván nem egyéni szinten kell felvenni velük a versenyt" – tette hozzá a magyar válogatott második számú kapusa.

Dibusz Dénes (jobbra) mindenben segíti Gulácsi Pétert Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az ilyen csapatok több mint hetven százalékban birtokolják a labdát, és felőrlik az embert, ezért hetven-nyolcvan métereket megfutni nem egyszerű, mert épp hogy kapunk levegőt.

– mondta Fiola Attila, aki nem érezte úgy, hogy a magyar válogatott azért kapott volna három gólt, mert a cserék rosszul szálltak be a meccsbe – ahogy azt Marco Rossi kiemelte a meccs után.

A magyar legközelebb június 19-én, szombaton mérkőzik a világbajnok franciákkal a Puskás Arénában, utolsó csoportmeccsét pedig Münchenben játssza a németek ellen június 23-án.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!