A skót szurkolók Diego Maradonát éltették az utolsó Eb csoportmeccsük előtt - videó

Skót szurkolók
Vágólapra másolva!
A skót szurkolók egy dalt énekelve Diego Maradonát éltették az egyik glasgow-i metrólejárat előtt. 
Vágólapra másolva!

A D csoport utolsó meccsén az egyformán egypontos skótok és horvátok csapnak össze. A Glasgow-ban sorra kerülő meccsen ugyanis mindkét válogatott számára csak a győzelem számít jó eredménynek, a szintén társházigazda skótok történelmet szeretnének írni a világbajnoki ezüstérmes ellen.

Skót szurkolók Forrás: --Wordl Football youtube

Ennek megfelelően a skót szurkolók óriási buzdításban részesítik a skót csapatot. A szurkolók az egyik metrólejáró előtt Diego Maradonát éltették egy dalban.

A szövegben felidézik az angoloknak szerzett legendás gólját, az "Isten kezét" (You put your left hand in and you shake it all about),

illetve a 20. század legszebb góljának megválasztott találatot (You do the hokey cokey and you score a goal, That's what it's all about, Oh, Diego Maradona,He put the English out).

Talán nem véletlen, hogy a skót szurkolók ezt a dalt énekelték, mivel napra pontosan 35 évvel ezelőtt, 1986. június 22-én játszották a történelem egyik legemlékezetesebb focimeccsét, az Argentína-Anglia világbajnoki negyeddöntőt, amelyen megszületett minden idők leghíresebb gólja Maradona jóvoltából.




Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!