A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kóválygó sofőr, tevekaraván és táncbemutató a semmi közepén, így jutottunk el a vb nyitómeccsére - videók

Katar, foci-vb, tevék
Vágólapra másolva!
Mi lesz itt a folytatásban? - tettük fel magunknak a kérdést, amíg eljutottunk a 22. labdarúgó világbajnokság nyitómeccsének otthont adó al-Bajt Stadionba. Tánc a homokviharban, tevekaraván az úton, újab tevék a fák alatt. Előbb-utóbb foci is lesz.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 22. labdarúgó-világbajnokságról, Katarból.

A figyelmes szervezők jól tudták, hogy a messziről jött újságírók a katari kánikulától tartottak a legjobban. Ezért aztán, bár egyáltalán nincs elviselhetetlen hőség, szinte jégveremmé, 16-18 Celsius-fokra hűtenek mindent, így a sajtómunkásokat szállító buszokat is. Átélhettük azt is, amit minden nagy sporteseményen a világon: a buszsofőr háromszor tévedt el az úton és körforgalomban tolatott.

Megkönnyebbültünk, amikor végre feltűnt a beduin sátrat mintázó al-Bajt Stadion, ahol magyar idő szerint 17 órától a Katar-Ecuador nyitómérkőzést játsszák. Először láttunk nagyobb tömeget, és fellebbentjük a fátylat a VIP és a VVIP közötti különbségről is. A homokviharra nem számítottunk, azt kihagytuk volna szívesen.

Minden világbajnokságnak megvan a maga sajátos hangulata, miért pont a katari torna lenne ez alól kivétel. Mondjuk, ilyen műsorra pont nem számítottunk.

Homok, szél és teve bőven van Katarban. Ezek közül azonban a homok nem túl látványos, a szél meglehetősen kellemetlen, így még szerencse, hogy a nyitómeccs előtt tevéket is vezényeltek az al-Bajt Stadionhoz. Lesz itt látványosság bőséggel!

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!