Vágólapra másolva!
Hamarosan kiderül, hogy ki fogja nyerni az Aranylabdát 2001-ben, de az idei esztendőben olyan sok komoly jelölt van a díjra, hogy szinte lehetetlen eldönteni, ki lesz a végső befutó. Eredményei és teljesítménye alapján Oliver Kahn a legfőbb esélyes, de mivel kapusról van szó, sokan kétségbe vonják, hogy valóban nyerhet. Kollégája, a Real Madrid portása, Iker Casillas elmondása szerint jobban örülne annak, ha Kahn lenne a befutó, mint ha csapattársa, Raúl nyerne.

Spanyolországban egyöntetű a vélemény, hogy a díj Raúlnak "jár", hiszen a hispán támadó már éveken keresztül egyenletesen jó teljesítményt nyújt, futószalagon szállítja a gólokat, ráadásul azt sem lehetne mondani, hogy eredménytelen lenne, hiszen a Real Madriddal klubszinten már minden trófeát besöpört.

Az egyetlen érv, ami ellene szól, hogy a spanyol válogatottal még semmilyen komoly sikert nem tudott elérni, de 2001-ben ez nem olyan mérvadó, hiszen ebben az évben sem Eb, sem pedig vb nem volt, és a hispán nemzeti tizenegy a világbajnoki selejtezőkön remekül szerepelt, Raúl pedig négy góllal járult hozzá a kvalifikációhoz.

Az elmúlt hetekben a Real középpályása, Luis Figo és a királyi gárda sportigazgatója, Jorge Valdano is úgy nyilatkozott, hogy szerintük Raúlnak kellene kapnia az Aranylabdát.

A csapat fiatal kapusa, Iker Casillas ezzel ellentétben legszívesebben azt látná, ha Kahn nyerné el a trófeát. "Természetesen örülnék, ha Raúlé lenne a trófea, de a legjobban azt szeretném, ha Kahn tüntetnék ki a díjjal. Így legalább kiderülne, hogy a mi munkánk is milyen fontos a fociban. A szurkolók nem nagyon ismerik el a kapusokat, és hogy nekünk is milyen keményen kell dolgoznunk a siker érdekében. Kahn győzelme minden portás diadal is lenne egyben" - nyilatkozta Casillas. Reméljük, ebből azért nem lesz vita a Real öltözőjében.

Korábban:

Nincs egyértelmű esélyese az Aranylabdának

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!