Vágólapra másolva!
Nem kis meglepetést okozott, amikor a Liverpool decemberben kölcsönvette Nicholas Anelkát a Paris Saint-Germain együttesétől, ám a csatár remekül beilleszkedett a gárdába, és Gerard Houllier szívesen megszerezné véglegesen a támadót. Egyre valószínűbb azonban, hogy a nyáron Anelkának vissza kell térnie Párizsba, mivel a Vörösök számára túlságosan nagyok az igényei.

Anelka eddig összes csapatától haraggal vált meg: pályafutása elején a PSG-től aprópénzért távozott, kihasználva azt a szabályt, hogy a francia klubok csak a 18 évesnél idősebb focistákkal köthetnek profi szerződését. Az Arsenaltól úgy igazolt a Real Madridba, hogy az Ágyúsok drukkerei örök ellenségükké fogadták, majd a királyi gárdánál sem voltak elégedettek vele, igaz, ő sem a vezetőséggel.

Párizsba való visszatérését követően is hamar konfliktusba keveredett a trénerrel, Luiz Fernandezzel, aki végül örömmel adta őt kölcsön a Liverpoolnak. Itt aztán úgy tűnt, hogy Anelka végre megtalálta a helyét, hiszen - ha általában nem is volt kezdő - remekül játszott, és kivételesen jól is érezte magát. Teljesítményével a szakmai vezetőség tetszését is elnyerte, és Gerard Houllier szerette volna, ha a klub végleg megvásárolja, de úgy tűnik, ez akadályokba ütközik.

Az első problémát az jelentette, hogy a PSG 17 millió fontot (6,7 milliárd forint) szeretne kapni a játékosért (nem csoda, hiszen ők 2000 nyarán 22 milliót fizettek ki érte), ám ebbe a Vörösök még bele is mentek volna. Abba azonban már nem, hogy megadják Anelkának azt a fizetést, amit ő szeretne kapni, jelesül az évi 2,5 millió fontot (988 millió forint).

A hírek szerint egyébként Anelka két testvére, Didier és Claude áll a focista túlságosan nagy anyagi követelése mögött, ugyanis ők intézik Nicholas ügyeit, tulajdonképpen ők a menedzserei. Nagy kérdés, hogy ezek után melyik klub fogja leigazolni a futballistát, mert bár a nyáron vissza kell térnie a PSG-hez, a párizsiak nem csinálnak titkot belőle, hogy nem tartanak igényt rá.

Ajánlat:

Liverpooli BL-búcsú

Korábban:

Anelka és Djorkaeff kimaradt a francia keretből

Mindent egy helyen az Eb-ről