A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának egyik legnagyobb meglepetését a Rosenborg okozta azzal, hogy döntetlent ért el az olasz Internazionale ellen, sőt, a trondheimiek a győzelemhez is közel álltak. A hazaiak részéről a fiatal Azar Karadas volt a meccs hőse, aki kétszer is bevette Toldo kapuját.

Karadas 1981. augusztus 9-én született Bergen városában, török származású szülőktől, és első klubja az Eid nevű egyesület volt, hamarosan azonban a város legpatinásabb gárdájában, a Brann Bergenben találta magát.

Rendszeresen szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban, de az edzők sokáig nem tudták eldönteni, hogy hol hasznosítsák a játékos hórihorgas termetét, remek fejelőtudását: a védelemben vagy a csatársorban. Amikor azonban 2000-ben végre felkerült a Brann első csapatához, akkor már végleg eldőlt, hogy csatárként fogja keresni a kenyerét.

Az előkészületi meccseken a Sunderland és a Leeds United ellen is kiváló teljesítményt nyújtott, és mindkét klub meg akarta szerezni, de Karadas a maradás mellett döntött. A 2000-es norvég bajnokságban három gólt ért el, és rengeteg gólpasszt adott Thorsten Helstadnak, aki gólkirályi címet szerzett.

BL: Karadas kettőt vágott az Internek/sport/focivilag/bl/20020917bla.html?pIdx=3

Időközben az utánpótlás-válogatottban is ontotta a gólokat, így nem jelentett meglepetést, hogy 2001 januárjában a nagyválogatottban is bemutatkozhatott. A tavalyi pontvadászatban ötször volt eredményes, ám ismét rengeteg gólt készített elő. Noha kapcsolatba hozták a holland Roda JC Kerkradéval is, végül maradt Norvégiában, ám nem a Brannban, hanem a Rosenborgban, amely hatmillió norvég koronáért igazolta le az év elején. A bajnokságban ebben az esztendőben háromszor volt eredményes.

Nem csak a pályán nyújtott teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. Tavaly novemberben csapattársával, Marcus Bakkéval együtt egy éjszakát a fogdában töltött, miután kissé felöntött a garatra, és randalírozott az utcán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!