Vágólapra másolva!
Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-mérkőzések, majd a megszokott bajnoki dömping jellemezte a múlt hetet, és kevés olyan futballista akadt, aki két találkozón is képes volt kiemelkedő teljesítményre. Álomcsapatunkban így akad focista a topligák meglepetéscsapataiból, a Wiganból és a Getaféből, de az igazi sztárgárdákból (Chelsea, Bayern München, Olympique Lyon) is.
John Filan (ausztrál, Wigan Athletic): Az újonc Wigantól valószínűleg még a saját szurkolói sem várták, hogy ilyen jól szerepel majd a Premier League-ben, de a kiscsapat egyelőre szenzációs eredményeket ér el, és immár hét mérkőzés óta veretlen. Az Aston Villát például idegenben verte az együttes, ami nagy részben az egészen kiválóan védő kapusnak, Filannek volt köszönhető.
Rubén Martín Pulido (spanyol, Getafe): A Primera Divisiónban továbbra is Bernd Schuster együttese áll az élen, miután a hét végén valósággal legázolta a Real Zaragozát. A madridi kiscsapat 5-2-re nyert, és még a jobbhátvéd Pulido is betalált, feltéve koronát remek teljesítményére.Samuel Kuffour (ghánai, AS Roma): A vasárnap esti római derbi nem hozott valami magas színvonalat, és a döntetlennel tulajdonképpen mindkét fél elégedett volt. Még leginkább a védelmeket lehetett dicsérni, a Farkasoktól például Kuffourt, aki már a hétközi, Tromsö IL elleni UEFA-kupa-mérkőzésen is a rómaiak legjobbja volt.Nicolae Goian (román, Steaua Bucuresti): Az UEFA-kupa csoportkörének első fordulójában a legnagyobb arányú győzelmet a Steaua érte el, amely hazai pályán 4-0-ra verte a francia RC Lenst. A védelem tehát remekül állt a helyén, akárcsak a hét végi, Rapid elleni idegenbeli derbin, ráadásul a középhátvéd, Goian a Lens ellen gólt is szerzett.Juan Pablo Sorín (argentin, Villarreal CF): A spanyol gárda kissé nehezen kezdte az idényt, és a Bajnokok Liágájában egyelőre nyeretlen, de a Benfica elleni hazai meccsen már biztatóan játszott a csapat - különösen azután, hogy Sorínt a középpályáról a balhátvéd pozíciójába vezényelték. Az argentin játékos ki is harcolt egy tizenegyest, és a hét végi, Mallorca elleni bajnokin is ezen a poszton játszott, mégpedig remekül.
Sebastien Deisler (német, Bayern München): A bajorok a múlt héten ismét megmutatták, hogy a BL-ben is komolyan számolni kell velük, a Juventus legyőzése nagy fegyvertény volt. A mérkőzés egyik legjobbja Deisler volt, aki góllal és gólpasszal vette ki a részét a diadalból, majd a hét végi, Duisburg elleni bajnokin is kiválóan futballozott.Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat egyelőre ellenállhatatlanul menetel a BL-ben és a bajnokságban is, a múlt héten az Olimpiakosz és az FC Metz voltak az áldozatai. Juninho mindkét mérkőzésen kitett magáért: a görögök és a metziek ellen is betalált, és az Olimpiakosz ellen még egy gólpasszt is adott.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A londoniak győzelmi sorozata ugyan megszakadt a Premier League-ben az Everton elleni döntetlennel, de a veretlenségük megmaradt, a Bajnokok Ligájában pedig gólzáport rendeztek a Betis ellen. Ezen a találkozón Lampard "csak" remek játékával tűnt ki, de a liverpooliak ellen ráadásként szépségdíjas gólt is szerzett.Florent Malouda (francia, Olympique Lyon): A lyoni együttes elsősorban remek szélsőjátékának köszönhetően nyerte meg mindkét meccsét a múlt héten, és a bal oldalon Malouda volt az, aki rendre jó beadásokkal szolgálta ki a többieket. Főleg a Metz elleni bajnokin villogott, ahol két gólpasszt is adott, és egy találattal tette fel a koronát teljesítményére.
Thierry Henry (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok támadója csak a kispadon kezdte a Slavia Praha elleni BL-meccset, de Reyes sérülése miatt hamar be kellett állnia - és ha már a pályán volt, két góljával eldöntötte a mérkőzést, és nem mellékesen megdöntötte Ian Wright gólrekordját a klubnál. A hét végi, Manchester City elleni bajnokin is a jobbak közé tartozott, ő harcolta ki a győztes találatot hozó tizenegyest.Luca Toni (olasz, Fiorentina): A firenzei együttes ebben a szezonban végre hagyományainak megfelelően szerepel, és ez nagy részben a válogatott csatárnak, Toninak köszönhető, aki vezeti a Serie A góllövőlistáját. A támadó az FC Parma ellen ezúttal mesterhármast ért el, és így az idény során már kilenc gólnál jár.



Mindent egy helyen az Eb-ről