Vágólapra másolva!
A dél-amerikai játékosok, különösen az argentinok híresek arról, hogy nem ijednek meg a pályán, képesek belemenni a legvadabb szituációkba is, és nem mennek a szomszédba egy kis agresszivitásért. Nem volt ez másként a nyolcvanas években sem, amikor is az egyik legkeményebb argentin focistának Daniel Passarella számított, aki pályafutásának második felét az olasz bajnokságban (előbb a Fiorentinában, majd az FC Internazionaléban) töltötte.

Utóbbi csapatban szerepelt, amikor az egyik bajnokin a gárda már több góllal vezetett, és egy tizenegyest ítéltek a javára. Mint a kijelölt ítélet-végrehajtó, Passarella a védelem tengelyéből szépen elindult előre, hogy elvégezze a tizenegyest, ám mire odaért, addigra a csapat támadója, Alessandro Altobelli odalépett a labda mellé, és értékesítette a tizenegyest.

Passarellának nem nagyon tetszett a dolog, és a lefújást követően az öltözőben hangot is adott elégedetlenségének. "Mindig ugyanaz a helyzet. Gól nélküli állásnál persze senki sem meri elvégezni a tizenegyest, de amikor már nem számít, hogy bemegy-e, akkor bezzeg ott tolongtok a labda körül" - kiabálta, majd megragadva férfiasságát, így folytatta: "Gyávák vagytok! Nincs vér a pucátokban!" A játékostársak többsége nem is nagyon foglalkozott a dologgal, megszokták már, hogy Passarella általában ilyen hevesen fejezi ki a véleményét, de Altobelliben felment a pumpa. Odament az argentinhoz, és megkérdezte: "Rólam beszélsz?" Passarella azonban válasz helyett behúzott neki egy jókorát, majd miután Altobelli elterült a földön, mint aki jól végezte a dolgát, bement a zuhanyozóba.

Az ugyancsak heves temperamentumú olasz persze nem hagyta annyiban a dolgot, miután magához tért, felkapta az öltőzőben akkoriban rendszeresített gyümölcsöstál mellett heverő hámozókést, és berontott a tusolóba, ahol Passarella éppen a haját samponozta. Az argentin egykedvűen nézte Altobellit, sőt, még biztatta is: "Csak gyere, elbánok veled" - sziszegte. Altobelli elbizonytalanodott: mégsem akarta megkéselni csapattársát, hiszen annak végzetes következményei lehettek volna. Így csak állt késsel a kezében Passarella előtt, mire nagy megkönnyebbülésére a többi játékos is berontott, és lefogta őt, miközben Altobelli megpróbált úgy tenni, mintha éppen neki akarna támadni a továbbra is angyali nyugalommal zuhanyozó és hajat mosó Passarellának.

Mindent egy helyen az Eb-ről