Vágólapra másolva!
 

Magyarországon visszatérő téma a közvélemény számára az, hogy a futballisták sokkal kevesebb edzésmunkával és teljesítménnyel jóval nagyobb összeget keresnek és nagyobb ismertségnek örvendenek, mint például az úszók vagy a kajakosok. Nos, a kérdés nemcsak nálunk foglalkoztatja az embereket, hanem Angliában is, ahol érdekes módját választották annak, hogy eldöntsék: melyik sportág a nehezebb.

Az angol úszóolimpikon, Karen Pickering (aki négyszer szerepelt az ötkarikás játékokon) ugyanis vállalta, hogy összeméri az erejét kedvenc egyesületének, az Ipswich Townnak egyik focistájával, Ian Westlake-kel. Westlake egykoron vízilabdázott, és tagja volt az angol ifiválogatottnak, ennek ellenére kevesen gondolták volna, hogy bármilyen esélye lehet Pickeringgel szemben.

Nagy meglepetésre azonban Westlake legyőzte a sokszoros Európa-bajnoki érmes úszónőt (igaz, a jelentések arról nem számoltak be, hogy milyen távon versenyeztek), aki érthetően kissé meglepve vette tudomásul a dolgot.

Pickeringnek azonban a futballpályán sikerült visszavágnia. A hölgy ugyanis a Sheffield United elleni bajnoki szünetében tizenegyeseket rúghatott az Ipswich ificsapatának kapusa, Shane Supple ellen. Westlake beleegyezett abba, hogy ha az úszónő három büntetőből kettőt értékesít, akkor kiegyenlítette korábbi vereségét, és Pickeringnek ezt sikerült is teljesítenie.

"Annyit cikiztek az úszóverseny óta, hogy most mindenképpen vissza akartam adni a kölcsönt, ami sikerült is. Pedig korábban soha az életemben nem rúgtam futball-labdába" - jelentette ki némileg megkönnyebbülten az úszónő.

Mindent egy helyen az Eb-ről