Vágólapra másolva!
Egy labdarúgó-mérkőzés sok minden miatt félbeszakadhat (szurkolói rendbontás, vihar, stb.), de ami a 2004-2005-ös holland bajnokság utolsó fordulójában, az FC Den Bosch-FC Utrecht összecsapáson történt, az valószínűleg példa nélküli.

A találkozó a maga rendje s módja szerint zajlott, amikor az egyik partjelző, Roger Geutjes azt érezte, hogy valami súly nehezedik a lábára, és éppen ezért nem tudja a kellő sebességgel követni az akciót az oldalvonal mellett. Lepillantott tehát, és meglepődve látta, hogy egy rendőrkutya csimpaszkodik a nadrágjának szárába!

"A kutya és a gazdája pontosan mögöttem ültek, és korábban már szóltam nekik, hogy menjenek egy kicsit hátrébb, de a jelek szerint nem fogadták meg a tanácsomat. Az első alkalommal, amikor elfutottam mellettük, az eb nekem támadt" - mesélte később a partjelző.

A játékvezetőnek, Henk Temminknek félbe kellett szakítania a játékot arra az időre, amíg a derék jószágot "lehámozták" asszisztenséről, majd a partjelző bement az öltözőbe, hogy felújítsa ruhatárát, hiszen a nadrágot szinte teljesen leszakította róla az eb.

A kutyát és a rendőrt pedig a stadion egyik sarkába "száműzték", és annyira elszégyelhették magukat az eset után, hogy még akkor sem avatkoztak közbe, amikor a második félidőben egy elkeseredett Den Bosch-drukker (akinek klubja kiesett az élvonalból) beszaladt a pályára: őt az egyik játékosnak, Peter Unekennek kellett visszaterelnie a lelátóra.

Mindent egy helyen az Eb-ről