Vágólapra másolva!
Liverpooli focisulit láthattak a St. Andrews-stadion nézői Birminghamben, az FA-kupa negyedöntőjében, a Vörösök hét gólt rámoltak be a Citynek, és ezzel bejutottak a legjobb négy közé.

Még egy perc sem telt el a mérkőzésből, és máris vezetett a vendégcsapat, Gerrard szabadrúgása után a szemsérülése után visszatérő Sissoko csúsztatott középen, Hyppiä pedig az ötösről stukkolt Taylor kapujába. Újabb három perc elteltével már másodszor ünnepelhetett a 'Pool, megint Gerrard volt az előkészítő, csak ekkor Crouch fejezte be a támadást, Hyppiähez hasonlóan fejjel.

A nyurga csatár aztán lábbal is eredményes volt a félidő végén Luis Garcia passza után, majd a második játékrész elején elhagyta a pályát, és Morientes érkezett a helyére. Az 59. percben Luis Garcia átlépős cselét megette a birminghami védő, így Gerrard mehetett el a jobboldalon, a csapatkapitány remek labdát tolt Morientes elé, aki 10 méterről elgurított a kiszolgáltatott helyzetben lévő Taylor mellett.

A 70. percben Riise jelentkezett az ötödik góllal, ami azt illeti megadta a módját a ballábas norvég, jó 28 méterről irtózatos bombát küldött a léc alá. Szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, és ez tökéletesen illett a Birmingham játékosaira is, előbb Tebily küldte a saját kapujába Kewell beadását, aztán Cissé megpattanó lövése után Taylor lepkézett, így jött össze a liverpooli hetes, ami alaposan megdobta a helyiek altatófogyasztását, mert hogy Steve Bruce edzőnek és fiainak álmatlan éjszakát okozott a mérkőzés, az szinte garantált.

FA-kupa, negyeddöntő:
Birmingham City - Liverpool 0-7 (0-3)
gól:
Hyypiä (1.), Crouch (4., 38.), Morientes (59.), Riise (70.), Tebily (77., öngól), Cissé (89.)

A negyeddöntő további programja:
szerda:
Chelsea - Newcastle United 21.05

csütörtök:
Charlton Athletic - Middlesbrough 21.05 ó

Mindent egy helyen az Eb-ről