Vágólapra másolva!
Kevés olyan ország van Európában, ahol a szurkolók fanatikusabbak lennének, mint Törökországban, és ezt a Fenerbahce SK rajongói sokszor bizonyították.

A klub vezetősége versenyt hirdetett a szurkolói csoportoknak az egyesülethez való ragaszkodást legjobban kifejező transzparensek témakörében. A büszke győztes az 1907-es ifjak csoportja nevű alakulat lett (amely nevét a Fenerbahce alapításának dátumáról kapta), mégpedig az alábbi felirattal: "Ha a Hold úgy szeretné az éjszakát, ahogyan mi imádjuk a klubot, akkor a világ sohasem látta volna a Napot."

Persze a Fenerbahce vezetősége mindent megtesz annak érdekében, hogy eleget tegyen a szurkolók elvárásainak. Az isztambuliak meglehetősen komolyan veszik a 12. ember kifejezést - amit ugye a drukkerekre szoktak mondani -, olyannyira, hogy a hivatalos csapatlistán a 12-es mezszám alatt a "Szurkolók" név áll.

Sőt, az egyesület ajándékboltjaiban még olyan mezeket is lehet kapni, amelyen a 12-es mezszám alatt török nyelven a "drukker" felirat virít, nem pedig valamelyik játékos neve.

Mindent egy helyen az Eb-ről