Vágólapra másolva!
Egygólos előnyt szerzett az FC Fehérvár a DVSC otthonában, így nyugodtabban várhatja a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját. Hiába játszott fölényben a hazai együttes, ezúttal nem tudott gólt szerezni, Dvéri viszont kihasználta a védők hibáját, és megszerezte csapata, és a mérkőzés egyetlen találatát.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
DVSC-AVE Ásványvíz - FC Fehérvár 0-1 (0-1)
Debrecen, 5000 néző
v.: Szabó Zs.
Debreceni VSC: Csernyánszki - Bernáth, Máté, Komlósi, Szatmári, (Madar, 46.) - Dombi (Böőr, 46.), Virág, Sándor T., Halmosi - Brnovic (Bogdanovic, 68.), Sidibe
Fehérvár FC: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Kocsis G. (Györök, 91.), Farkas B., Schwarcz, Dvéri (Bozic, 72.), Lattenstein - Dajic (Sitku, 87.)
gól: Dvéri (44.)
sárga lap: Szatmári (38.), Sándor T. (44.), Virág (61.), illetve Schwarcz (32.), Kuttor (35.), Farkas B. (36.), Horváth G. (74.), Kocsis (77.), Bozic (82.)
kiállítva: Farkas B. (94.)

6. perc: Halmosi iramodott meg, majd 18 méterről remek lövést eresztett meg a fehérvári kapu felé, a jobb alsó sarokra tartó labdát azonban Tudor szögletre ütötte.

21. perc: Dombi kapott jó labdát Szatmáritól, és a hosszú oldalon éles szögből a rövid sarok felé lőtt, a vendégek kapusa bravúrral védett.

44. perc: Kuttor jó ütemben ugratta ki Dvérit, aki a védők hibáját kihasználva 14 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. (0-1)

65. perc: Sándor Tamás végezhetett el bal oldali szabadrúgást, a Debrecen játékmestere a 16-os sarkáról lőtt, a labda centikkel a jobb felső sarok felett hagyta el a pályát.

66. perc: Dvéri beadását követően Kuttor csúsztatott, de a fejes a kapufa mellett ment el.

67. perc: Böőr előtt adódott nagy lehetőség, amikor Sándor beívelése után 12 méterről mellé lőtt.

94. perc: Farkas Balázs a sípszó előtt elvégezte a szabadrúgást, így megkapta második sárga lapját, Szabó Zsolt kiállította. A játékvezető a vendégek reklamáló edzőjét, Csertői Aurélt is elküldte a kispadról.

Jobban kezdtek a hazaiak, és az első félórában számos helyzetet alakítottak ki. Hiába birtokolták azonban többet a labdát Sándor Tamásék, a Fehérvár szervezetten védekezett, így a Loki a mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. A vendégek a félidő végéhez közeledve egyre bátrabban támadtak, és a rutinos Dvéri nem hibázott, amikor helyzetbe került.

Supka Attila két cserével próbálta felrázni csapatát, és a szünet után beküldte gyors játékosait, Madart és Böőrt. Bátran támadott a hazai együttes, de a Fehérvár egyre magabiztosabban szűrte meg a rohamokat, és Tudor kapus is remekül őrizte kapuját. A fehérvár Farkas kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót, de az eredményen ez már változtatott.

(Mobilpress)

Mindent egy helyen az Eb-ről