A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

Az otthoni meccseit is idegenben játssza a Győr

Az ország egyik legkorszerűbb stadionja épül Győrben, az ETO-parknak nevezett területen: az első ütem ősszel fejeződik be, így a város NB I-es labdarúgócsapata a következő idény elején idegenben játssza majd hazai találkozóit is.

Az impozáns klubépületet és a száz fiatal befogadására alkalmas sportkollégiumot nyáron, a fedett lelátót pedig év végén adják át. A teljesen átépített játéktér őszre készül el.

"Olyan fűthető, alácsövezett futballpályát alakítunk ki, amely bármilyen időben tökéletes körülményeket teremt a mérkőzésekhez. Ugyancsak fűtjük majd a nézőteret is. Terveink szerint a hazai találkozóink jelentős részét ősszel a helyi Integrál-DAC sporttelepén rendezzük, a kiemelt kockázatú összecsapásoknak pedig Pápa adhat otthont" - mondta Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője.

Az új klubépületet úgy alakították ki, hogy mindenben megfeleljen az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásainak. "A korábbi csarnok mellé egy ugyanolyan méretűt alakítottunk ki, mindkettő a legmodernebb, negyedik generációs, műfüves borítást kapja. Amellett, hogy az utánpótláscsapatoknak állandó edzéslehetőségre szolgál, a nemzetközi mérkőzések alkalmával bemelegítőteremként használhatják a csapatok, ez ugyanis előírás az UEFA részéről. A százötven négyzetméteres, tökéletesen felszerelt konditerem, az orvosi szobák, a rehabilitációs részleg szintén a labdarúgók felkészülését szolgálják" - említette Klement.

A klubépület emeletén kap helyet a sportkollégium, ahol két-három ágyas, korszerűen felszerelt szobákban helyezik el a fiatalokat. A fedett, 8000 néző befogadására alkalmas keleti lelátó építése a módosított terveknek megfelelően halad, mostanra az első szint szerkezete elkészült, a felette lévő VIP-páholyok, majd a felső szektorok elemeit a hátralévő hónapokban készítik el és emelik a helyére.

A lelátó alatt gépkocsiparkolókat alakítanak ki. A reflektorok a tető pálya felőli részén kapnak helyet, így amíg a nyugati oldali lelátó nem készül el, addig nem játszhatnak esti mérkőzéseket a stadionban. A 3,5 milliárd forintba kerülő első ütem költségeiből 900 millió forint az állami támogatás, Győr önkormányzata 500 millió forinttal segített, a fennmaradó részt pedig a Quaestor Rt. finanszírozza saját erőből, illetve banki hitelből.

Az elképzelések szerint az első ütemet továbbiak követik majd. Jövőre elkezdik a nyugati lelátó, a szabályos méretű fedett műfüves pálya, a szórakoztatóközpont és a parkolók építését. Ezt követően a két kapu mögötti állóhely, a szálloda építése és két új eredményjelző tábla felszerelése szerepel a tervekben.

Diósgyőri iksszel zárt a Győrhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20060603megvedte.html?pIdx=6
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!