Vágólapra másolva!
Beindult a nagyüzem Európa futballpályáin, hiszen a Bajnokok Ligájában már a csoportkör első meccseit rendezték meg, míg az UEFA-kupában a csoportokba jutás volt a tét. Nem csoda, hogy álomcsapatunkban mindössze egy olyan focista volt, aki nem lépett pályára az európai kupaporondon a múlt héten.
Igor Akinfejev (orosz, CSZKA Moszkva): A moszkvai együttes az FC Porto otthonában kezdte Bajnokok Ligája-szereplését, és az orosz gárda idegenben pontot szerzett a luzitánok ellen. Mindez elsősorban kapusának, Akinfejevnek volt köszönhető, akit a meccs legjobbjának választottak - a portás aztán a hét végi, Tom Tomszk elleni bajnokin is lehúzta a rolót.
Jan Kromkamp (holland, PSV Eindhoven): A védő a nyáron tért vissza Hollandiában a balul sikerült liverpooli kitérő után, és a BL-ben éppen volt klubja ellen kellett bizonyítania, ami remekül sikerült neki. Kromkamp a hét végi, Feyenoord elleni bajnokin is jól futballozott, a rangadón még gólpasszt is adott.
Carles Puyol (spanyol, FC Barcelona): A katalán bekknek nem volt sok dolga a Levszki Szófia elleni BL-mérkőzésen, így még azt is megtehette, hogy előremerészkedett, és tőle szokatlan módon gólt is szerzett - ez volt az első találata a nemzetközi porondon. A hét végi, Santander elleni bajnokin is jól futballozott, amíg egy sérülés miatt le nem cserélték.
Dario Simic (horvát, AC Milan): A rossonerók lassan, de biztosan dolgozzák le a szezon előtt kapott büntetésüket, és a mínusz nyolc pontból már csak kettő van meg, miközben a BL-ben is győzelemmel rajtoltak. A múlt héten mind a két meccsüket kapott gól nélkül abszolválták, és a védelemben meglepő módon Simic nyújtotta a legjobb teljesítményt, ráadásul ő mind a két összecsapáson játszott.
Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): A corunai együttes kerete alaposan átalakult a nyáron, és a galíciai gárdába rengeteg fiatal futballista érkezett, de pár rutinos labdarúgó is maradt, és közülük Capdevila volt a főszereplő a múlt héten. A balhátvéd a Villarreal CF elleni bajnokin pályafutása első dupláját érte el, és két góljával győzelemhez segítette csapatát.
Rodrigo Taddei (brazil, AS Roma): A Farkasok álomszerűen kezdték az idényt, és a múlt héten mindkét mérkőzésükön nyerni tudtak. A BL-ben a Sahtar Doneck ellen a második félidőben tört meg a jég, és a nagyon fontos első találatot Taddei szerezte, aki aztán a hét végi, Siena elleni bajnokin is eredményes volt, és itt is ő szerzett vezetést.
Tiago (portugál, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat a múlt héten tovább folytatta menetelését, és a BL-ben is remekül szerepelt, elvégre a Real Madridot verte hazai pályán 2-0-ra. A királyi gárda ellen Tiago szerezte a második találatot, és a portugál középpályás a hét végi, CS Sedan elleni bajnokin is betalált.
Michael Essien (ghánai, Chelsea FC): Hiába szerepel a londoni csapatban világsztárok egész sora, a jelek szerint a gárda egyik legfontosabb tagja nem más, mint a ghánai középpályás, aki a múlt héten is kimagaslóan futballozott. A Werder Bremen elleni BL-meccsen a mérkőzés legjobbjának választották meg, itt gólt is szerzett, de a Liverpool FC elleni rangadón is kiválóan játszott.
Tomás Rosicky (cseh, Arsenal FC): Az Ágyúsok hatalmas fegyvertényt hajtottak végre a múlt héten, elvégre két idegenbeli mérkőzésüket is megnyerték. A BL-ben a Hamburger SV ellen gyűjtötték be a három pontot, és itt Rosicky volt a mezőny legjobbja, részben hatalmas bombagólja miatt is, és a cseh focista a Manchester United elleni rangadón is rendkívül hasznosan futballozott.
Michael Thurk (német, Eintracht Frankfurt): A frankfurti gárda tíz év után tért vissza a nemzetközi porondra, és az UEFA-kupában kiválóan rajtolt, hiszen a dán Bröndby IF együttesét hazai pályán 4-0-ra verte meg - a diadalból Thurk mesterhármassal vette ki a részét. A csatár a hét végi, Bayer Leverkusen elleni bajnokin is eredményes volt, amit az Eintracht ugyancsak megnyert.
Fernando Morientes (spanyol, Valencia CF): A hispán támadó sokadvirágzását éli a Valencia együttesében, ékesen bizonyítva hogy a liverpooli kirándulása csak kisiklás volt. A csatár a BL-ben az Olympiakosz ellen idegenben vágott mesterhármast, majd a bajnokságban a Getafe CF ellen is beköszönt.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!