Vágólapra másolva!
A Manchester City az arab tulajdonosainak köszönhetően jelenleg a világ leggazdagabb egyesületének számít, és ennek megfelelően a klubot szinte minden nap másik sztárjátékossal hozzák kapcsolatba - a pénz ugyanis a jelek szerint nem akadály a manchesteriek számára.

Az esetleges új igazolások viszont egyben azt jelentik, hogy valószínűleg távozók is lesznek a gárdánál, és a City alighanem azoktól a futballistáktól válhat meg, akik mostanában kevés játéklehetőséget kapnak.

Közülük a brazil középpályás, Elano az egyik legnevesebb: a focista tavaly nyáron érkezett Manchesterbe, és amíg Sven-Göran Eriksson volt a tréner, addig alapember volt a gárdában, és jól is futballozott - mostanában azonban Mark Hughes keze alatt többnyire csak a kispadon kap helyet, vagy ott sem.

Elano az elégedetlenségének egy nyilatkozatban is hangot adott, amiért a klub 40 ezer fontos pénzbüntetést szabott ki rá, ami tovább erősítette azokat a pletykákat, hogy a középpályás hamarosan elhagyhatja a gárdát. A News of the World értesülései szerint azonban Elano maradhat Angliában, hiszen a Liverpool FC érdeklődik iránta.


Elano ilyet tud és mégsem fér be a Citybe

A Vörösöknél a középpályán jól jöhet egy Elanóhoz hasonló, kreatív középpályás, és Rafa Benítez szívesen látná a brazilt a csapatában. A liverpooliak állítólag az izraeli Jossi Benajunt, illetve a fiatal jobbhátvédet, Stephen Darbyt adnák Elanóért cserébe a manchesterieknek.

Az Arsenal visszacsábítaná egykori középhátvédjét, Matthew Upsont a West Ham Unitedtől. A Werder Bremen osztrák csatárát, Martin Harnikot az 1. FC Köln vinné.

A Le Mans brazil védője, Paulo André 2012-ig meghosszabbította szerződését. A Girondins Bordeaux argentin csatára, Fernando Cavenaghi iránt a Tottenham Hotspur érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről