A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary
Vágólapra másolva!
Az augusztusi, berlini atlétikai világbajnokság miatt rövid időre Lipcsébe költözhet Dárdai Pál csapata, a német labdarúgó Bundesligában jelenleg éllovas Hertha BSC.

A fővárosiak elnöke, Werner Gegenbauer már meg is kezdte az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat a helyi illetékesekkel. A Bundesliga következő idényének első fordulóját az augusztus 7-9-i hétvégén rendezik, ebben az időszakban az Olimpiai Stadionban, a gárda otthonában viszont már javában folynak majd az előkészületek a 15. és 23. között sorra kerülő atlétikai csúcseseményre. Egyelőre még kérdéses, hogy a munkálatok közepette lehet-e futballmérkőzést rendezni az arénában.

Amennyiben nem, és a Hertha nem három idegenbeli bajnokival akarja indítani a szezont, a klubnak póthelyszínt kell találnia. Szóba jött egy közeli, berlini stadion, amelynek azonban csupán 19 ezer a befogadóképessége, így a 200 kilométerre lévő lipcsei Zentralstadion, a maga 44 ezer ülőhelyével jobb megoldásnak tűnik.

A lipcsei létesítmény akkor is segítséget nyújthat, ha Dárdaiéknak a Bajnokok Ligája selejtezőjében is pályára kell majd lépniük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!